10 листопада, 2016

Виставку про Харків показали в Ізраїлі

Директор Українського культурного центру Олена Іванчук на виставці. (Фото: Ісай Фуксман)

БАТ-ЯМА, Ізраїль – 27 жовтня в Українському культурному центрі в Ізраїлі відбулося відкриття традиційної виставки „Місто у кадрі“. Раніше вже були представлені Одеса, Кривий Ріг, Вінниця. Цього разу таким містом став Харків у роботах членів Харківського фотоклюбу. Привезла і презентувала їх гостя з Харкова Вікторія Стремовська, одна із учасниць виставки.

„Змінюється місто, змінюються люди. І ми поспішаємо залишити у себе в пам’яті ці зміни. Тому ми, фотографи Харківського фотоклюбу, любимо і завжди фотографуємо своє місто“, – сказала учасникам заходу В. Стремовська.

На виставці представлені роботи Валерія Голоха, Олександра Шашликова, Андрія Пшеничного, Миколи Довбиша, Людмили Санжаревської і самої В. Стремовської. Це лише частина з великої кількости знімків Харкова: вулиць, парків, споруд і людей. Також можна побачити унікальні фотографії Юрія Берманта – Харків минулих століть, часів війни і післявоєнний.

„Харківський фотоклюб“ – це громадська організація, що об’єднала людей, закоханих у своє місто і фотографію. Людей різного віку, з різним фотографічним досвідом, уподобанням. Заснований у 2006 році клюб став місцем спілкування фотографів, де відбуваються майстер-кляси, творчі зустрічі. Це школа і творче зростання молоді, спільні виїзні фотосесії, проведення фотоконкурсів, взаємодія з іншими фотоклюбами України та за кордоном, зокрема з фотоклюбом при Українському культурному центрі в Ізраїлі.

Ізраїльський фотограф Євген Мельников, який допомагав В. Стремовській в організації виставки, високо оцінює роботи своїх українських колег: „Виставка покликана відобразити весь спектр напрямів і жанрів сучасного фотомистецтва, традиційно представлених  у Харкові, який має давні і славні традиції фотомистецтва, і продемонструвати рівень майстерности фотографів  наших земляків“, – говорить Є. Мельников і додає, що ця виставка один з найцікавіших заходів в культурному центрі за останній період.

„Фотографи з Харківського фотоклюбу, – сказала голова Українського культурного центру Олена Іванчук, – дали нам можливість милуватися вулицями Харкова, доторкнутися до його минулого, теперішнього і зазирнути в очі харків’ян“.

Фотовиставка триватиме до середини листопада.

Коментарі закриті.