13 жовтня, 2017

Оце і є зрадою

Затята підтримка національних інтересів Угорщини „українською“ владою в Закарпатті набула загрозливого характеру. Як відомо, ці національні інтереси дедалі частіше суперечать інтересам України, а то й становлять небезпеку для її суверенітету й територіяльної цілісности.

Останнє рішення Закарпатської обласної ради, скероване проти державного статусу української мови, ухвалили депутати від партії Президента України на чолі з Генадієм Москалем спільно з колишніми реґіоналами й представниками угорських партій. Це не може залишатися поза увагою влади та правоохоронних органів.

Нагадаю, що згідно з останнім Всеукраїнським переписом населення 2001 року в Закарпатській області проживало: українців – 80.5 відс.; угорців – 12.1; румунів – 2.6; росіян – 2.5;

ромів – 1.1; словаків – 0.6.

Ситуація на Закарпатті певною мірою нагадує багаторічне нагнітання напруги довкола „мовного питання“ в Донбасі, що врешті перейшло у російську аґресію. Загравання місцевої влади з тими політичними силами, які спекулюють питанням державної мови, має негайно і рішуче дістати свою оцінку з усіма, так би мовити, організаційними висновками.

Президент Петро Порошенко зобов’язаний звільнити голову Закарпатської обласної державної адміністрації Г. Москаля. Верховна Рада повинна оголосити позачергові вибори обласної ради.

Микола Томенко – громадський і політичний діяч, Київ.

Коментарі закриті.