1 листопада, 2018

Відновили пам’ятник Миколі Міхновському

Біля відновленого пам’ятника Миколі Міхновському. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 6 вересня на Байковому цвинтарі завдяки жертводавцям, які зібрали необхідні фонди, відновлено пам’ятник ідеологові самостійної України Миколі Міхновському скульптора Дмитра Бур’яна, члена Історичного клюбу „Холодний Яр”. 

На урочистому відкритті відновленого пам’ятника 8 вересня побували голова оргкомітету з відновлення пам’ятника Юрій Левченко, голова Історичного клюбу „Холодний Яр” Роман Коваль, депутати Київської міської та обласної рад, кобзар Тарас Силенко, бард Валерій Мартишко, який пожертвував на пам’ятник 20 тис. грн. і разом з синами монтував погруддя на кладовищі, делеґація з батьківщини М. Міхновського. Сільський голова Турівки привіз землю з подвір’я М. Міхновського.

Відновлення пам’ятника громадському і політичному діячеві початку ХХ ст., одному з засновників разом з Євгеном Чикаленком Української Центральної Ради, ініціяторові створення українських військових частин Армії УНР, авторові її Конституції, ідеологові українського націоналізму є лише першим кроком у відновленні історичної справедливости щодо світлої постаті цього сина України. 

Коментарі закриті.