4 червня, 2020

Українсько-канадська громада розпочинає нову ініціятиву для підтримки дітей в Україні

ТОРОНТО. – Ініціятиву COVID-19 Допомога Дітям було розпочато 20 травня як заклик на інтернеті надати підтримку дітям в Україні, які потребують основні запаси під час пандемії коронавірусу.

„Багато сімей і дітей в Україні через пандемію зараз перебувають у скрутному становищі. Зокре­ма мене хвилюють ті сім’ї, в які на час карантину повернулися десятки тисяч дітей з інтернатних закладів”, – сказав Микола Кулеба, уповноважений Президента України з прав дитини.

Майже 100 тис. дітей в Україні проживали в державних інтернатних закладах чи реабілітаційних центрах до початку карантину, оголошеного 11 березня. З метою стримання поширення коронавірусу близько 50 тис. дітей були відправлені додому до своїх біологічних сімей.

„Наразі тисячі сімей не в змозі забезпечити своїх дітей їжею та засобами гігієни”, – сказав М. Кулеба. „З вашою допомогою ми зможемо підтримати ці сім’ї, і зробити так, щоб у вересні ці діти не мали потреби повертатися в інтернати. Щоб вони могли виховуватися вдома, у своїх сім’ях. Це допоможе нам у реалізації реформи, яка направлена змінити неефективну інтернатну систему, яка досі існує в Україні, та забезпечити право кожної дитини на сім’ю”.

Зараз приймаються пожертви, щоб підтримати закуп харчів та гігієнічних наборів для цих дітей та їхніх родин в Україні. Ці запаси будуть розповсюджувати соціяльні працівники, коли вони відвідуватимуть сім’ї для оцінки здоров’я та добробуту дітей.

Цю ініціятиву очолює Фонд „Help Us Help” (благодійна організація Міжнародний Благодійний Фонд „Нове Покоління”) та Канадсько-Українська Фундація. Її підтримують корпорація „Міст” та Конґрес Українців Канади у співпраці з уповноваженим президента України з прав дитини.

Пожертви на придбання цих запасів можна складати через Фонд „Help Us Help” (БО МБФ „Нове Покоління”) чи Канадсько-Українську Фундацію. Усі пожетрви отримають податкову квитанцію.

Канадсько-Українська Фундація була заснована для координації, розвитку, організації та достави проєктів допомоги, створених канадцями для України. Фонд „Help Us Help” є членом Канадсько-Української Фундації і з 1993 року надав понад 25 млн. дол. благодійної допомоги проєктам та організаціям, які працюють в сфері освіти, грамотнoс­ти, мистецтва і культури, соціяльної роботи, громадянського суспільства та гуманітарної допомоги.

Всі харчові пакунки та засоби гігієни відбираються корпорацією „Міст” та її українськими партнерами і розповсюджуються по всій території України службою доставки „Міст Експрес” безпосередньо до рук соціяльних працівників. Набори також можна придбати безпосередньо через веб-сторінку електронної торгівлі корпорації „Міст” giftsforukraine.com. Giftsforukraine.com – це нова інтернет-служба, створена при підтримці компанії „Міст”, яка дозволяє користувачам купувати товарi та подарунки через iнтернет для своїх рідних та друзів в Україні.

Корпорація „Міст” була заснована в Торонто в 1989 році. Її основною метою є об’єднання української діяспори за кордоном – в Канаді, з батьківщиною – в Україні. Вірнa своїй меті зміцнювати зв’язки між Україною та діяспорою в Канаді, компанія „Міст” давно є спонзором перевезень гуманітарної допомоги з Канади в Україну та має тривале партнерство з Фондом „Help Us Help” та Канадсько-Українською Фундацією у наданні допомоги на всій території України.

Коментарі закриті.