25 жовтня, 2019

НОВИНИ З ОСТРОЗЬКОЇ АКАДЕМІЇ

Вивчають досвід викладання

Факультет міжнародних відносин Національного університету „Острозька академія“, катедра історії ім. проф. Миколи Ковальського, Наукове товариство студентів та аспірантів ім. Олександра Оглоблина готують до друку перший випуск педагогічного щорічника „Мистецтво викладання: золоті зерна досвіду“. Для публікації приймають конспекти авторських лекцій, занять гуртків з історії, правознавства, художньої культури, курсів „Громадянська освіта“ та „Мистецтво“. Власні педагогічні напрацювання слід надсилати на електронну адресу: [email protected] з вказанням теми „Публікація в педагогічному щорічнику“. Обсяг – до восьми сторінок.

 

Буде конференція про діяспору

VIIІ Міжнародна наукова конференція „Українська діяспора: проблеми дослідження“  відбудеться 21-22 травня 2020 року в Національному університеті „Острозька академія“.  Конференція розгляне проблеми еміґрації як історичного, соціокультурного та демографічного явища; актуальні питання наукового дослідження української еміґрації; суспільно-громадське життя в діяспорі; культурні, мистецькі та літературні здобутки закордонних українців; розвиток науки та освіти в діяспорі;  видатні українці за межами України; видавнича діяльність та українська періодика поза батьківщиною; напрями та перспективи співпраці між закордонним українством та Україною; міжнародна діяльність закордонного українства; трудова міґрація з України. Заявку для участи у конференції слід надіслати до 15 квітня 2020 року на адресу: [email protected].

 

З підтримкою мецената з Канади

Університет оголосив 7 жовтня-1 листопада літературний конкурс „Витоки“ з підтримкою мецената, професора Манітобського університету Ореста Цапа. Учасники конкурсу надіслали поетичні та прозові твори українською мовою. Вік учасників конкурсу –  від 14 до 28 років.  На переможців чекають грамоти та грошові нагороди в сумі 200 дол.

 

Для людей розумової праці

Леся Касіяненко

4 жовтня головний редактор Видавничого дому „Ого“, секретар Національної спілки журналістів України, викладач катедри журналістики академії  Віталій Голубєв представив свою шосту книгу „Дієслово: інструменти ефективности для людей розумової праці“.  Книга В. Голубєва призначена для тих, хто працює розумово, відкритий новим знанням і усвідомлює цінність часу як головного ресурсу людського життя.  Усі охочі придбали примірник книги з автографом автора.

 

Гостювала Місія ОБСЕ

Леся Касіяненко

3 жовтня в університеті відбулася презентація Львівського представництва Спеціяльної моніторинґової місії Організації з Безпеки та Співробітництва в Европі (ОБСЕ) в Україні. Про діяльність місії ОБСЕ в Україні говорили спостерігачі Майкл Салліван і Рітас Лотчеріс та асистент-перекладач Ольга Радкевич. Місія ОБСЕ була направлена в Україну 21 березня 2014 року на запрошення уряду України,  щоб сприяти налагодженню діялогу між сторонами конфлікту. Місія має понад 700 цивільних спостерігачів, з яких 600 – у Донецькій і Луганській областях.

 

Лекції американського професора

Катерина Харитонова

Проф. Брюс Літл. (Фото: Леся Касіяненко)

14 вересня до університету уже втретє завітав відомий професор, християнський філософ та апологет Брюс Літл,  великий друг України, який з 1995 року двічі на рік приїжджає в Україну і викладає в різних університетах, бере участь в конференціях, надає консультації. Б. Літл прочитав курс лекцій „Філософські засади формування християнського світогляду“. Участь у програмі взяли 56 викладачів та студентів, які по завершенню отримали сертифікати.

Коментарі закриті.