28 травня, 2020

Готуючись до Дня Вишиванки

Гурток „Юні поети та прозаїки” (керівник Жанна Беркута) Будинку творчости школярів Полонської міської громади до Всесвітнього Дня вишиванки оголосив проведення інтернет-флешмобу „Україна-вишиванка”. З перших днів корисну ініціятиву підхопили педагоги, школярі, студенти з різних куточків України. Усі його учасники демонструють в соціяльних мережах свої світлини у вишиванках, відео на тематику флешмобу. Це засвідчує яскравий та неповторний розмай нашої, славної у віках вишиванки.

У цьому напрямку навчання та виховання нам особливо допомагає Інститут досліджень української діяспори ім. проф. Любомира Винара Національного університету „Ост­розька академія”, який очолює проф. Алла Атаманенко. Інститут здійснює проєкт „Нашого цвіту – по всьому світу”. Учні його дуже люблять, він уможливлює висвітлення надзвичайно цінного та розмаїтого наукового, мистецького спадку нашого закордонного земляцтва.

Дізнаємося багато про життя українських громад у світі завдяки газеті „Свобода”, за що щиро вдячні й зичимо усій редакції, авторам та читачам гарного здоров’я та надхнення. Дякуємо Наталії Герасимчук, директорці Будинку творчости школярів Полонської громади, яка завжди радо підтримує всі ідеї дітей, та Назарові Мартинюкові, працівникові Інституту досліджень української діяспори, який упродовж років вміло координує діяльність молодіжних заходів, допомагає провадити інноваційну методичну діяльність.

 

Жанна Беркута,
Полонне, Хмельницька область

Коментарі закриті.