4 червня, 2020

CКУ створив робочу групу з питань трудової міґрації

ТОРОНТО. – Для захисту інтересів українських трудових міґрантів та донесення їх потреб до урядів чужоземних країн, а також України, Світовий Конґрес Українців (СКУ) створив робочу групу з питань зов­нішньої трудової міґрації.

Про це повідомив СКУ 2 червня.

„Світові міграційні процеси зазнали маштабних змін через наслідки пандемії коронавірусу. Світовий Конґрес Українців працює з партнерами для пошуку відповідей на вик­лики надзвичайного часу, захищаючи інтереси українців у світі, зокрема, й у питаннях трудової міґрації”, – наголосив Президент СКУ Павло Ґрод.

Робочу групу очолив реґіональний віцепрезидент СКУ в Північній Пів­денній і Західній Европі Павло Садоха.

Новостворений орган працюватиме над такими питаннями, як захист прав українських трудових міґрантів в країнах перебування; вплив на фор­мування політики уряду щодо зовнішньої трудової міґрації в Украї­ні; реінтеґрація трудових міґрантів, які повернулися до України.

У травні робоча група звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із закликом забезпечити вчасне та ефективне інформування щодо змін правил та можливостей виїзду та в’їзду на територію України, розміщувати оновлену інформацію на ресурсах відповідних державних установ та широко повідомляти громадськість.

Крім того, у травні представники робочої групи СКУ разом з міжнародним благодійним фондом „Карітас України” провели наради з Мініс­терством закордонних справ України та з Урядовим офісом координації европейської та евроатлантичної інтеґрації щодо актуальних питань зовнішньої трудової міґрації. Сто­рони обговорили проблеми пов’язані з міґраційними процесами в Україні, окреслили напрямки подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про залучення до створення державної стратегії у сфері зовнішньої трудової міґрації широкого кола державних установ, наукових та громадських інституцій, експертів для формування єдиної виваженої позиції.

СКУ тривалий час виступає на підтримку прав трудових міґрантів. Одним із важливих напрямів роботи є законодавче забезпечення прав трудових міґрантів, тому СКУ брав активну участь у створенні та прийнятті Закону „Про зовнішню трудову міґрацію” та продовжує роботу над вдосконаленням законодавства, що пов’язане із питаннями зовнішньої трудової міґрації.

 

„Укрінформ”

Коментарі закриті.