21 квітня, 2017

Щиро дякуємо усім українцям

У дні Великого Посту Острозька академія згадувала всіх своїх щирих друзів, які нас залишили, і дякувала їм за безкорисливу підтримку першого вищого навчального закладу східніх слов’ян. Ми згадали покійних Ераста Гуцуляка, Марту Фішер-Слиж, Наталку та Івана Даниленків, Ярослава Соколика, Галину Левицьку, Яніну Якобчук, Миколу і Діонізу Ненадкевичів, Ірену Михалюк, Анну Винар, Василя Іваницького, Тараса Закидальського, Петра та Олю Саваринів, Олександру Хмельковську, Івана Фізера, Тимофія Кобу, Антіна Семенюка, Дмитра Грушецького та інших друзів Острозької академії. Саме за неоціненною допомогою і сприянням цих українців стало можливим відродження і бурхливий розвиток сучасної академії. Ми заснували багато персональних ґрантів імени вищезгаданих осіб для підтримки талановитих і знедолених студентів.

Національний університет „Острозька академія“ започатковує проєкт під назвою „Ті, хто відродили Острозьку академію“, у рамках якого друзі нашого університету – представники українських громад з-за кордону – будуть запрошені відвідати Острог, поділитися своїми спогадами про нелегке життя і зустрітися з нашими студентами та викладачами. У такий спосіб ми хочемо увічнити пам’ять про тих українців, які боролися за волю і незалежність України і продовжують підтримувати нас щодня.

У час Великодня студенти і викладачі університету щиросердечно вітають українські родини! У цей непростий для України час випробувань радість Воскресіння дарує надію на краще майбутнє для всіх нас, наших родин, нашої Батьківщини, об’єднує українців з усіх куточків нашої плянети, наповнюючи їхні душі не лише святковим настроєм, але й думками про рідну землю.

Ми  щиро дякуємо усім українцям за співпрацю!

Ігор Пасічник, ректор Національного університету „Острозька академія“,
Острог, Рівненська область

Коментарі закриті.