24 березня, 2017

Відзначили 25-річчя священства о. Михайла Дроздовського

Парох о.-крилошанин Михайло Дроздовський.

ПАРМА, Огайо. – 12 лютого парафія Свято-Покровської церкви відзначила 25-річчя священства пароха о.-крилошанина Михайла Дроздовського. Служба Божа була відправлена з участю Єпископа-емерита Роберта Москаля. У своїй проповіді Владика Роберт відзначив старанну душпастирську працю о. Михайла впродовж 25 років, який сумлінно дбає про душі парафіян та подає добрий життєвий приклад для молодого покоління. Він також зачитав вітання від Єпископа Єпархії св. Йосафата в Пармі Богдана Данила.

Продовжувалось відзначення в парафіяльній залі з численною участю парафіян та гостей. Ведуча програми парафіяльна радна Оля Міґелич розповіла про священичу діяльність о. М. Дроздовського.

М. Дроздовський, син Володимира і Анни, народився 21 травня 1960 року в селі Андріївці на Львівщині. У педагогічному училищі отримав диплом з відзнакою з спеціяльності вчитель праці та креслення і вступив у Львівський лісотехнічний інститут, який успішно закінчив у 1984 році та відчув Боже покликання стати священиком.

В 1991 році він розпочав навчання у Львівській духовній семінарії, а в 1996 році отримав диплом про завершення студій і поступив у Львівську богословську академію, яку закінчив в березні 2000 року. Дияконське і священиче звання отримав 15 лютого 1992 року, служив у селах Грабова і Яблунівка на Львівщині, у Винниках біля Львова.

З приїздом до США служив у штаті Меріленд, 15 вересня 2008 року був призначений парохом Української греко-католицької церкви Покрова Пресвятої Богородиці в Пармі, Огайо. До Парми прибув з дружиною Танею та дочкою Оксаною. Має ще одружену дочку Христину і внучку Анджелу.

Група дітей парафії виконала вітальну композицію, а потім вручила о. Михайлові квіти. Церковний хор під орудою Олі Чепак заспівав „Многая літа” на слова місцевого поета Володимира Штокала. Відбулось урочисте вручення хреста о. М. Дроздовському. Після цього виступали діти танцювальної студії Дмитра і Ніни Коваленків та виконувались гімнастичні вправи під керівництвом Соломії Вонс. Співом звеселяли присутніх Катерина Наноцька та квартет „Байда” в складі Михайла Катрича, Любомира Якиміва, Ігоря Гниди, Петра Стойківа.

Святкову трапезу благословив Владика Роберт. У часі обіду на екрані демонструвались кадри з священичого життя о. М. Дроздовського. Йому вручила квіти редактор радіопрограми Віра Іваницька. Заключне слово виголосив Владика Б. Данило. Подякував усім учасникам свята о. М. Дроздовський.

Коментарі закриті.