26 серпня, 2021

39 студентам-членам надано стипeндії чи нагороди від УНСоюзу

Український Народний Союз має довголітню традицію надання допомоги студентам вищих навчальних закладів. Незважаючи на ускладнення, пов’язані з пандемією Корона вірусу, цю традицію було продовжено і в 2021 році. 22 червня відбулося засідання Стипендійної Комісії у віртуальному режимі, де було розглянуто і оцінено за відповідними критеріями 44 стипендійні аплікації, отримані від студентів 23-ох Відділів Унсоюзу США та Канади.

Фонд Спеціяльних стипендій УНСоюзу складається тепер із 6-ти іменних стипендій:
• Осипа і Дори Ґаландюків, у сумі 2,000 дол. – для студентів точних наук та бухгалтерської справи.
• Марії, Дмитра та Ольги Яросе­вичів – 1,000 дол. для студентів, відмінників навчання.
• Віри Станґл – 750 дол., для студентів, вивчаючих журналістику та природничі науки.
• Йосипа Волка – 750 дол. для студентів лемківського походження.
• Блакстону – 500 дол. (кожна), заснованої Українським Народним Домом в Блакстоні, МА, для студентів відділів УНСоюзу, що знаходяться на території Нової Анґлії.
• Та новоствореної стипендії імені Стефана Гавриша, – 750 дол. для студентів, членів Філадельфійської Oкруги УНСоюзу.
Всі ці стипендії були засновані на благодійних засадах, тому УНСоюз безмежно вдячний фундаторам за їхню щедрість у допомозі студіюючій молоді.
З приємністю повідомляємо імена цьогорічних переможців Спе­ціяль­ного Стипендійного конкурсу УНСою­зу на 2021-2022 навчальний рік:
• Матвій Стефурак, Відділ 116, студент University of Pittsburgh отримав стипендію Ґаландюк.
• Стефанія Манастирська, Відділ 120, студентка University of Pittsburgh – стипендію Яросевичів.
• Меланія Глух, Відділ 277, студентка Seton Hall University – стипендію Блакстон.
• Юлія Паславська, Відділ 42, студентка Ramapo College – стипендію Волка.
• Алекса Колакоска, Відділ 362, студентка Northeastern University, – стипендію Гавриша.

На жаль, у цьому році ніхто не подавав аплікацій на стипендію Віри Станґл, призначеної для студіюючих журналістику та природничі науки.

Якщо ви, або ваша організація зацікавлені у спонзоруванні стипендійного фонду УНСоюзу, просимо сконтактуватися з Евгеном Сербою, 2-им заступником президента УНСоюзу за телефоном: 856-904-4161. Всіма адміністративними процесами (розглядом і оцінкою стипендійних аплікацій за встановленими критеріями), буде займатися Стипендійна Комісія УНСоюзу.

В додаток до Спеціяльних стипендій, згаданих вище, УНСоюз, у 2019 році, з нагоди святкування 125-ліття, став фундатором 5-ти стипендій “Спадщина”, по 1,000 дол. кожна.

Цьогорічними переможцями стипендії УНСоюзу “Спадщина” стали:
• Хлоя Дяківська, Відділ 161, студентка Berklee College of Music,
• Андрій Стельмах, Відділ 269, студент Northeastern University,
• Юліанна Вальчук, Відділ 171, студентка Columbia University,
• Павло Вілліямс, Відділ 37, студент Wake Forest University,
• Кирило Юрчук, Відділ 70, студент The Cooper Union.

Вітаємо переможців цьогорічного спеціяльного стипендійного конкурсу УНСоюзу!
Примітно, що всі десять переможців є членами десяти різних відділів УНСоюзу, навчаються у восьми різних університетах, та вивчають різноманітні галузі: від психології та реабілітації до музики та цивільної інженерії.

В додаток до спеціяльних стипендій, решта студентів, котрі відповідали вимогам та критеріям стипендійної програми УНСоюзу, отримали звичайні грошові винагороди, сума яких базується переважно на році навчання та академічних показниках студента.

Український Народний Союз сердечно вітає всіх учасників цьогорічного конкурсу! Бажаємо вам міцного здоров’я, наснаги та успіхів у майбутньому!

Для того, щоб взяти участь у стипендійній програмі УНСоюзу, студент мусить бути активним членом УНСоюзу не менше двох років до часу подання аплікації та мати страхову полісу на життя мінімальною вартістю 5 тис. дол.(не включаючи Термінових поліс).

Український Народний Союз пропонує багато різноманітних страхови планів.

Найбільш популярними є так звані Вивінувальні грамоти (Endowment Certificates), які виконують одночасно дві функції: життєвого забезпечення та накопичення коштів, що при достиганні поліси виплачуються студентові повною сумою. Також популярним є Освітній Ощадний Рахунок (Coverdell Saving Account), який дозволяє щорічно заощаджувати до 2 тис. доларів на освіту без оподаткування.

Докладніші інформації про стипендійні програми та страхові пляни УНСоюзу знайдете на інтернет-сторінці: www.unainc.org. або, зателефонувавши до секретаря вашого відділу чи безпосередньо до Головної Канцелярії УНСоюзу за телефоном: 800-253-9862.

Переклад з англійської Марії Дрич

Коментарі закриті.