24 серпня, 2018

270 студентів закінчили УКУ

Святковий випуск 270 студентів Українського Католицького Університету. (Фото: Олександер Урбан)

ЛЬВІВ. – 30 червня відбувся святковий випуск 270 студентів Українського Католицького Університету (УКУ). Випускники бакалаврських та маґістерських програм були в довгих мантіях. 

Григорій Троцький – випускник маґістерської програми з публічного управління та адміністрування – потрапив на навчання в університет завдяки стипендійній програмі для колишніх бійців. Мар’яна Ніколаєнко отримала диплом бакалавра з соціяльної педагогіки. Історії усіх випускників різні і цікаві. 

Проректор УКУ Мирослав Маринович говорить: „Пригадую, як ми говорили колись про площу перед храмом, де відбуватимуться урочисті моменти. І ось це „колись” настало сьогодні”.

Сьогодні свято не лише у випускників, але й у їхніх батьків. Богдан Трояновський  – щасливий батько Ксені, яка отримує диплом бакалавра з психології: „Я мав дуже велику довіру до університету і був переконаний, що тут донька отримає той фундамент знань, який дійсно дуже корисний і потрібний в житті”.

Після святкового Богослужіння у церкві св. Софії-Премудрости Божої батьки, гості, проректори, викладачі, президент УКУ Владика Борис Ґудзяк зайняли свої місця. Під урочисту музику почергово оголошують назви навчальних програм та їх керівників. Випускники заходять під шатро і сідають у перші ряди перед сценою.

До слова запрошують отця-ректора УКУ  Богдана Праха. У його словах вдячність і молитва. 

Далі до випускників звертається Владика Борис: „Ви – нове покоління для нової України. Саме під цим гаслом відбувається велика благодійна компанія, яка подарувала нам ці будинки довкола і згуртувала жертводавців УКУ з багатьох країн. А єдиний спосіб подякувати їм за відкритість, мужність, здатність спілкуватися, свідчити – бути гідними їхнього служіння”.

З промовою виступив Борис Лушняк – американець українського походження, контрадмірал Служби охорони здоров’я США‚ який висловив клорисні настанови з власного досвіду.

Коментарі закриті.