5 серпня, 2021

Чоловік і дитина Тимановської виїхали до Києва

Христина Тимановська (Фото: Укрінформ)

КИЇВ. – Чоловік і дитина білоруської легкоатлетки Христини Тимановської, яку усунули від Олімпіяди після критики керівництва збірної, виїхали з Білорусі до Києва.

„Їм встигли оперативно допомогти виїхати“, – відповів засновник Tribuna.com Дмитро Навоша в етері радіостанції „Ехо Москви на запитання про можливі погрози родині Х. Тимановської в Біло­русі.

„Наскільки я знаю, Тимановська вилітає до Польщі, і вже там продовжиться спілкування з офіцій­ною владою і новий статус якийсь вона отримує там“, – сказав Д. Навоша.

Х. Тимановську, яка 2 серпня мала взяти участь у кваліфікаційному забігу на 200 метрів у Токіо, намагалися відвезти в Білорусь проти її волі.

Напередодні спортсменка різко розкритикувала білоруське спортивне керівництво, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Легкоатлетку терміново відвезли з речами в аеропорт, проте там Х. Тимановська заявила, що боїться повертатися додому, позаяк її можуть ув’язнити.

Чехія заявила, що готова надати притулок Х. Тимановській і взяти її під міжнародний захист.

Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Національного олімпійського комітету Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою.

Пізніше стало відомо, що Х. Тимановська подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

 

Коментарі закриті.