17 листопада, 2022

Хто вони – герої України?

Найвищою нагородою є звання „Герой України“. Власнику цієї відзнаки, поки він серед живих, сплачують матеріяльну допомогу – до останнього часу вона складала 10 тис. грн, надають інші соціяльні пільги. Після смерті видатного українця, його дружина може оформити пенсію через втрату годувальника – половину суми, яку отримував герой. Якщо людина є достойним патріотом цієї країни, пільги, допомогу, підтримку та пошану треба лише збільшувати. Але ми живемо в Україні, усі гілки влади якої постійно знаходяться серед п’ятірки корупційних лідерів світу.

Яка держава, такі й деякі її герої.

Протягом трьох десятків років відновлення незалежности звання „Герой України“ отримали 635 осіб, серед них 40 жінок (найвідомішою є Надія Савченко).

Нагадаю ще про деяких „героїв“. Позаяк не знаю, де вони зараз знаходяться, не чув, щоб вони бодай 1 грн офірували на боротьбу за незалежність України, героями котрої вони є, й з бюджету якої вони щомісяця отримують на банківську картку гроші.

Те, що більшість з мого списку є етнічними російськомовними росіянами, які чудово почуваються в Росії чи на окупованій рашистами території України, випадковість, мабуть. Як і їхнє публічно реклямоване російське громадянство. Для них війни з Росією за незалежність України немає.

Отже, від 2014 року й донині продовжуємо утримувати з власних кишень наступних героїв, героїнь та їхніх родичів: Георгій Скудар, Сергій Бубка (володіє французьким громадянством, мешкає в Монако, де ховає від ЗСУ власних синів призовного віку), Генадій Астров-Шумілов, Юрій Баранов, Альбіна Дерюгіна з Макіїв­ки, Софія Ротару (ця російська громадянка 22 жовтня 2022 року безперешкодно відвідала Київ та повернулась до Росії), полковник ФСБУ Володимир Литвин, замовник вбивства героя України Георгія Ґонґадзе; Леонід Літвінов (мешкає з родиною в окупованому Єнакієвому), Віктор Бондарєв (мешкає в „Луганді”), Сергій Бистров (живе в „Луганді”), Валерій Казаков (помер в травні 2019 року в Донецьку), Валерій Гречушкін з Дебальцевого, Воло­димир Волков, Боря Білаш („поет“ з Донецька, що сипав римами навкруги Віктора Януковича); Олександр Баталін (член партії „Єдіная Росія“, мешкає в Москві), Олександр Мінаєв (помер в жовтні 2021 року, в Донець­ку), Олександр Богданов (мешкає в „Луганді”), Сергій Обухов (мешкає в „Луганді”), Віктор Ремньов (живе в Донецьку), Борис Дейч (помер в лютому 2022 року, в Москві).

Єдиний український громадянин, якого позбавили звання героя – Микола Бойко (росіянин, зареєстрований в Ялті, з паспортом Росії). Чому у нього можна було відібрати незаслужену нагороду „Героя України“, а інших колаборантів чіпати заборонено, я не знаю. Хоча і здогадуюсь, що саме вони можуть розповісти про розцінки на придбання орденів, почес­них та високих військових звань.

Зрозуміло, про справжніх героїв, котрі віддали власне життя за Україну, захищаючи Батьківщину від окупантів, не йдеться.

Арешт зрадника Батьківщини В’ячеслава Богуслаєва, керівника та співвласника компанії „Мотор Січ“, відкрив лише частину правди про колаборантів, їхніх захисників на найвищих посадах в Україні.

Звання Героя України росіянину В. Богуслаєву президент України Л. Кучма, замовник вбивства Г. Ґонґадзе, надав вже після того, як дізнався про отримання „героєм“ російського громадянства.

В липні 2020 року 42-річний безробітний син Богуслаєва Олександр за 10 млн евро купив острів в Італії, де почалось будівництво казино. О. Богуслаєв є громадянином України та Росії (як тато), а також Гренади, острівної держави в Карибському морі.

В Україні родина російських колаборантів податки не сплачує. Усі придбання вони здійснюють через офшорні банківські рахунки. Про оборудки цих відвертих фсбешників під час війни було відомо і В. Зеленському, і І. Баканову, очільникові СБУ, як і їхнім попередникам з команди П. Порошенка. Гроші не пахнуть? Італія не надає належну допомогу Україні, бо ж не розуміє, чому ані копійки не офірують власним громадянам родини, що скуповують нерухоме майно та острови в Італії.

Від 2014 року й до нині В. Богу­слаєв працював у складі злочинної групи з найвищих керівників Украї­ни, давно завербованих ФСБ РФ. В Україні існує урядова комісія з експортної контролі. Без дозволу комісії жоден двигун для російських бойових гелікоптерів В. Богуслаєв не продав би. Колаборанти також очолюють миколаївські заводи, що й надалі постачають турбіни росіянам та сировину для виробництва авіаційного алюмінію, Дніпровський „Південьмаш“, Харківський танковий завод тощо. Усі підприємства Війсь­ково-промислового комплексу України, які продовжують власну активну експортну діяльність та виплачують високі зарплати робітникам, торгують з Росією (через посередників), протягом 2014-2022 років. До складу комісії, яка дозволяє продавати росіянам чи їхнім посередникам військову техніку та обладнання подвійного призначення належать заступник голови СБУ, заступник міністра МЗС, заступник міністра МВС, заступник ОПУ.

Для того, аби громадянин РФ В. Богуслаєв не почав розповідати про власних партнерів – зрадників Батьківщини з ОПУ, КМУ, МВС, МЗС, його вже пропонують обміняти на кількох українських полонених, захисників Маріюполя. Він ще не дав свідчення про всю банду, а його вже міняють.

До речі, ніхто не цікавиться, звідки у безробітного громадянина України та Гренади О. Богуслаєва (кримінальне погоняло „Будулай“) в 2020 році з’явились десятки мільйонів евро. Банани продав на Бесарабському базарі чи ківі?

СБУ вже підозрювало О. Богуслаєва (група „Воля народу“) в незаконному продажу 56 відс. акцій „Мотор Січ“ китайцям. У липні 2017 року проти нардепа було відкрите кримінальне провадження за тяжкими статями. У квітні 2018 року СБУ навіть проводила обшуки та інші слідчі дії на підприємстві, що вже стало власністю шести офшорних кампаній та однієї фізичної особи – В. Богуслаєва (16 відс. акцій).

Надалі росіянин В. Богуслаєв просто відкупився.

До слова, в Росії мешкають шість Героїв України з російським громадянством. Ніхто від 2014 року навіть не плянує позбавляти цих зрадників Батьківщини найвищої нагороди нашої держави, яку вони колись купили за вкрадені в українського народу кошти. Для Порошенка це було „не на часі“. Естафетну паличку перейняв Зеленський.

Миколаїв

Коментарі закриті.