22 липня, 2021

Хроніка Олімпіяди-2020

11 липня Президент Володимир Зеленський під час зустрічі в Києві зі спортовцями, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх, передав їм прапор України, підписаний військовими, що в різні роки захищали Україну на фронті. Український прапор зберігався в Костянтинівці Донецької области у Свято-Стрітенському храмі поруч з іконою Святої Варвари.

На полотнищі прапора також написано „Слава Україні!“ та намальовані обриси мапи України в межах її міжнародно визнаних кордонів. За словами військових, цей малюнок з’явився нещодавно, після того як на футболках національної збірної України з футболу до Евро-2020 була розміщена карта України з Кримом, що викликало неґативну реакцію з боку країни-аґресора.

З ініціятиви українських військових та за підтримки Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака цей прапор був переданий Президентові України В. Зеленському для вручення українським олімпійцям напередодні змагань у Токіо. (Офіційне інтернет-представництво Президента України)


18 липня український прапор з’явився в олімпійському селищі. Олімпійська збірна України розмістилась в будинку під назвою „Порт два“ і займає його верхні чотири поверхи.

На фасаді домівки українців розміщені національні стяги та символіка, що визачає команду як учасницю спортивного форуму. (Укрінформ)


Російські веслувальники не виступлять в четвірці парній на Олімпіяді-2020. Як повідомила 18 липня Міжнародна федерація веслувального спорту (FISA), допінґ-проби Микити Моргачова і Павла Соріна виявилися позитивними. Місце російської команди займе литовська, яка посіла наступну найвищу позицію в кваліфікації на Олімпіяду. (Укрінформ)

Коментарі закриті.