26 січня, 2023

Фестиваль „Коляда на Майзлях“

Перші учасники фестивалю з ансамблю „Гуцулія“.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. – Молитвою за мир в Україні під звуки трембіти розпочався в Івано-Франківську ХIV Міжнародний різдвяний фестиваль „Коляда на Майзлях“, який започатковано у 2010 році при монастирі Царя Христа Української греко-католицької церкви. Його постійними організаторами є отці-василіяни.

Митрополит Володимир Війтишин (УГКЦ) поблагословив учасників фестивалю.
Предвічною колядою розпочали свято артисти Івано-Франківського національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю „Гуцулія“. Вперше на фестивалі вис­тупив вокальний гурт з Маріюполя. Їхня зворушлива колядка була сповнена вірою в перемогу України, волею до життя, свідченням про єдину і непоборну націю українців.

Коляда в Івано-Франківську об’єд­на­ла світ. Крім місцевих колективів, виступали хори з Луцька, Львова, Одеси, а також онлайн-колективи з Австрії, Польщі, Італії, Канади та США. Загалом понад 50 колективів.

Учасників та гостей фестивалю привітали голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук та міський голова Руслан Марцінків: „Цьогоріч наша колядка сповнена безмежною любов’ю до рідної землі. Вона увібрала в себе біль родин, які не дочекалися своїх рідних з війни. Але водночас символізує перемогу, яку ми неодмінно здобудемо“.

Коментарі закриті.