24 червня, 2016

У Фінляндії дізнаються про Україну

На відкритті виставки промовляє Посол України Андрій Олефіров.

ГЕЛЬСІНКІ. – 10 червня у Посольстві України у Фінляндії відкрилася фотовиставка „Україна: 2014-2016. Війна і мир“. Експозиція складається з 100 фотографій професійних авторів та аматорів, які відображали події в Україні під час Революції Гідности та в постмайданівський період, що започаткували новий етап не лише української, а й европейської історії.

У церемонії відкриття взяли участь директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Іван Ковальчук, координатор проєкту „Міжнародна ініціятива для підтримки України“ Євген Піть, представники дипломатичних місій, акредитованих у Гельсінкі, журналісти та наукові діячі, представники української громади Фінляндії.

Фінські гості на виставці.

Фінські гості на виставці.

Виставка експонуватиметься до 10 липня.

11 червня у Гельсінкі відбулася прем’єра вистави Михайла Старицького „За двома зайцями“ у виконанні Українського народного театру у Фінляндії – аматорського колективу Товариства українців у Фінляндії  під керівництвом режисера І. Фрея‚ який є популярним не тільки у Фінляндії, але і в інших країнах Північної Европи, зокрема, у Швеції та Естонії.

Після прем’єри у Гельсінкі вистава також буде представлена в Таллінні 19 червня‚ а пізніше – у Стокгольмі.

Євгенія Шевкунова – другий секретар Посольства України у Фінляндії.

Коментарі закриті.