5 січня, 2023

У Франції затримали українського олігарха

ПАРИЖ. – 27 грудня 2022 року за запитом Державного бюро розслідувань України французькі правоохоронці затримали на елітному курорті Куршевель колишнього народного депутата й акціонера банку „Фінанси та кредит“ Костянтина Жеваго.

Протягом кількох місяців тривала тісна взаємодія з правоохоронцями різних країн, у тому числі органами юстиції, жандармерії та поліції Франції. У підсумку, на підставі отриманої слідством інформації, його затримали представники кримінальної поліції Французької Республіки.

Наразі готується необхідний пакет документів для його екстрадиції з Франції в Україну.

К. Жеваго і управителям банку інкримінують розтрату 113 млн дол., через що постраждали інтереси держави та вкладників банку.

Накладено арешт на майно підозрюваного олігарха, зокрема акції його підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомости. Також накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Це, зокрема, 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

У жовтні 2020 року заарештовані активи вартістю понад 300 млн грн були передані до Національного аґентства з питань виявлення, розшуку та управління активами.

1 жовтня 2019 року Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення щодо стягнення з К. Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

Коментарі закриті.