2 лютого, 2023

У США відзначили День соборности України

Відзначення Дня соборности України в Ню-Йорку. (Фото: Consulate General of Ukraine in New York)

НЮ-ЙОРК

Відзначення Дня соборности України в Ню-Йорку. (Фото: Consulate General of Ukraine in New York)

Українська громада разом з американською громадськістю відзначили День соборности України – на Таймс-сквер замайоріли українські прапори, а також потужно пролунали гасла „Слава Україні! Героям Слава!“ й Державний гимн України.

Промовці закликали до якнайскорішого відновлення суверенітету України на всіх територіях у рамках міжнародно визнаних кордонів, зміцнення солідарности з Україною та пришвидшення надання Україні життєво необхідної, насамперед військово-технічної підтримки у борот­ь­бі з злом рашизму.

Генеральне консульство України в Ню-Йорку подякувало за можливість долучитися до акції, а також усім, хто взяв участь в організації й проведенні заходу.

ЧИКАҐО

Святкування в Українському культурному осередку Чикаґо. (Фото: Андрій Миколайчук)

Український конґресовий комітет Америки (відділ Ілиной) за сприяння Генерального консульства України в Чикаґо 22 січня провів в Українсь­кому культурному осередку міста захід, присвячений Дню соборности України. У заході взяли участь представники української громади Чика­ґо та штату, федеральних та місцевих законодавчих і виконавчих органів влади США, консульського корпусу Чикаґо.

Під час офіційної частини до присутніх з промовами звернулись президент Українського конґресового комітету Америки (відділ Ілиной) Ігор Дячун, віцепрезидент відділу Павло Бандрівський, мер Чикаґо Лорі Лайтфут, сенатор Річард Дурбін, конґресмени Майкл Квіґлі, Раджа Кріш­намурті та Денні Девіс, Гене­ральний консул України в Чикаґо Сергій Коледов, головний податківець округу Кук Фріц Кеґі, віцепрезидент JUF Стівен Дішлер. З доповідями щодо актуальних проблем сьогодення виступили підполковник у відставці, відомий військовий аналітик Алек­сандер Відман і політичний оглядач Януш Буґайскі.

За визначний внесок у надання гуманітарної допомоги Україні спеціяльними відзнаками УККА (відділ Ілиной) були нагороджені представники української громади Ірина Ценглевич, Алла Лопаткіна та Ігор Терлецький. Генконсульство подякувало всім, хто брав участь у підготовці та проведенні заходу.

 

Коментарі закриті.