28 квітня, 2017

У Римі відзначили 50-річчя СКУ 

Учасники свята у Римі на честь 50-річчю Світового Конґресу Українців разом з президентом СКУ Евгеном Чолієм. (Фото: Андрій Серенко)

РИМ. – 23 квітня, в залі товариства „Свята Софія“ відбулася урочиста академія та святковий концерт, присвячені 50-річчю Світового Конґресу Українців (СКУ). Було висвітлено документальний фільм про історію СКУ. Опісля присутніми виступив президент СКУ Евген Чолій‚ який розповів про головні напрями діяльности організації, розповів про її історію та сучасність, детально зупинився на досягненнях та на нових викликах, які постають перед закордонним українством у зв’язку з російською аґресією.

За багаторічну громадську роботу президент СКУ нагородив активістів української громади Риму почесними грамотами. Відзнаки отримали президент релігійного товариства „Свята Софія“ о. Марко Семеген, керівник хору парафії свв. Сергія і Вакха Галина Громик, провідник молодіжної спільноти парафії Володимир Крамар, активісти Мирослава Горбенко, Любов Зубко, Іван Максимович.

Виступає бандуристка Любов Зубко.

Виступає бандуристка Любов Зубко.

Після офіційної частини відбувся концерт, який приготували українські мистці Риму. Розпочав концерт хор парафії свв. Сергія і Вакха. Наймолодший виконавець Максимко Жуковський виконав дві пісні й отримав гучні оплески.
Українські пісні у виконанні улюбленців римських українців Уляни Кінаш, І. Максимовича, В. Крамара глядачі сприймали надзвичайно тепло і співали разом з артистами. Бандуристка Л. Зубко виконала низку пісень під бандуру і закликала дітей та молодь продовжувати традиції та опановувати цей давній український музичний інструмент.

На завершення свята президент товариства „Свята Софія“ о. М. Семеген подякував СКУ за багаторічну плідну працю для України і побажав успіхів та Божого благословення на всі майбутні починання.
Після закінчення урочистостей присутні взяли участь у Літургії.
Відзначення ювілею СКУ в Римі організували Християнське товариство українців в Італії, Організаційний комітет „Евромайдан-Рим“ та товариство „Свята Софія“.

 

Коментарі закриті.