16 грудня, 2021

У Посольстві Росії виявили наркотики

У лютому 2018 року влада Арґентини повідомила, що 389 кілограмів кокаїну знайшли в мішках, вилучених у грудні 2016 року. Тоді в Арґентині кокаїн замінили на борошно, а багаж доставили в 2017 році до Росії, де двоє чоловіків були заарештовані, коли прийшли за ним. У серпні 2018 року стало відомо, що всі 389 кілограмів конфіскованого кокаїну були спалені в крематорії в Буенос-Айресі.

Колеґія присяжних у Дорогомилівському суді Москви 13 грудня ц.р. винесла вердикт у справі про 12 валіз кокаїну, виявлених в Буенос-Айресі на території Посольства Росії в Арґентині кілька років тому. Присяжні визнали винними організатора міжнародного угруповання Андрія Ковальчука, колишнього начальника відділу технічного обслуговування Посольства Росії в Арґен­тині Алі Абянова, бізнесменів Воло­ди­мира Калмикова та Іштіміра Худжамова. Підсудні зберігали кокаїн на території російської посольської школи у Буенос-Айресі та намагалися вивезти його звідти для продажу в Европі.

За спробу контрабанди та збуту наркотичних засобів у особливо великому розмірі у складі організованої групи фіґурантам справи загрожує до 25 років в’язниці кожному.

Справу про 12 валіз кокаїну розглядали в Москві понад два роки. Засідання, на яких свідками виступали дипломати, військові та високопосадовці Міністерства закордонних справ, проходили у напівтаємному режимі.

Коментарі закриті.