20 жовтня, 2022

У Зарваниці молилися за мир

Молитовна зустріч у Зарваниці.

ЗАРВАНИЦЯ, Тернопільська область. – У Марійському відпустовому духовному центрі в Зарваниці організували спільну молитовну зустріч для родин загиблих військових. Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк відслужив панахиду біля каплички героїв. Потім освятив воду і звернувся із зворушливою проповіддю до матерів, дружин, дітей, рідні яких віддали за свободу України найдорожче – життя. Він закликав усіх молитися біля чудотворної ікони Божої Матері за мужніх воїнів та українських матерів, які рятують Україну. 

Також виступив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володи-мир Труш: „Я дякую вам за ваших синів, чоловіків, батьків. Вони справжні Герої України. Прийміть щирі слова співчуття. Їхньою мужністю та жертовністю захоплюється весь світ.“

Матері прийшли із портретами синів, вони поклали квіти і засвітили свічки біля статуї Божої Матері.  Також на іншу прощу до Зарваниці прийшло близько 300 волонтерів з різних міст України та з Німеччини. Працівники благодійного фонду „Карітас-Тернопіль“ з директором о. Романом Загороднім провели  форум соціяльного служіння в умовах війни „Робимо добрі справи та перемагаємо“. Волонтери ділилися досвідом і взяли участь в обговоренні тем  „Надія, до якої нас кличе Господь“, „Солідарність з убогими, потребуючими та постраждалими від війни“.

Цікаві дискусії провели о. Роман Демуш –  заступник голови Патріяршої комісії УГКЦ у справах молоді, о. Андрій Шалай – військовий капелян.

 Завершилась проща урочистою Хресною Дорогою та спільною молитвою за мир в Україні.

Коментарі закриті.