21 липня, 2017

У Донецьку заявили про „Малоросію“

Терористи показали „Мапу Малоросії“. (Фото: УНІАН)

ДОНЕЦЬК. – 18 липня так званий провідник так званої „ДНР“ Олександер Захарченко зробив несподівану заяву про нове утворення „Малоросія“‚ до якого, окрім „ДНР“ і „ЛНР“, мали б увійти й інші реґіони України, але за виключенням Криму.

Проєкт нібито давно готували, а представники всіх реґіонів майбутньої „Малоросії“ навіть підписали певний „конституційний акт“. Центром нового утворення, згідно з заявами, має бути Донецьк, а Київ стане історико-культурним центром. Нова „держава“ буде федерацією.

Заяву О. Захарченка одразу ж різко засудили керівники України, назвавши його вигадкою Кремля. Президент України Петро Порошенко нагадав, що попередній плян створення так званої „Новоросії“ провалився.

Так званий керівник Народної Ради „Луганської народної республіки“ Володимир Дегтяренко заперечив участь „ЛНР“ у створенні „Малоросії“. Неґативні заяви зробили представники США‚ Німеччини та Франції.

Експерти не виключають, що ідея „Малоросії“ є відповіддю Росії на пропозиції Президента Франції Емануеля Макрона вирішити проблеми на сході України. Володимира Путіна цікавить особливий статус для Донбасу у вигляді автономії чи федерального округу з правом вето на зовнішньополітичні рішення. Це важіль, щоб залишити Україну в орбіті Москви. При цьому В. Путінові доводиться йти на якісь нові кроки, щоб заштовхати Києву ці землі з особливим статусом.

 

Коментарі закриті.