6 жовтня, 2022

У Вашінґтоні зібрали кошти для України

Аліна Черкасова на благодійному концерті у Вашінґтоні. (Фото: Ярослав Довгопол, Укрін­форм)

ВАШІНҐТОН. – У центрі американської столиці 1 жовтня відбувся український благодійний концерт з виконанням клясичних оперних партій та композицій на фортепіяно, який зібрав кошти на проєкт „Незламні“ й на підтримку українського медичного батальйону „Госпітальєри“. Концерт, організований „US Ukrainian Activists“ (USUA) за підтримки Посольства України в США пройшов в Українському домі в Вашінґтоні. 

Перед столичною публікою виступила українська оперна співачка Аліна Черкасова, а також піяніст, лавреат численних міжнародних конкурсів Ярослав Гнезділов. Обидва – родом із Дніпра, зараз мешкають у США та є активними промовтерами української музики. А. Черкасова з березня 2022 року вже дала п’ять благодійних концертів на підтримку України. У її ближчих плянах – концерти в Ню-Йорку, в тому числі в престижному Карнеґігол на Мангетені та в Ню-Джерзі.

Організатор концерту в Українському домі, президент USUA Надія Шапоринська повідомила, що всі зібрані кошти спрямовуватимуться на медичні й гуманітарні цілі. Частина коштів також піде на підтримку проєкту „Незламні“, організованого Українським домом для реабілітації дітей, які, на жаль, втратили кінцівки внаслідок війни в Україні. Вона повідомила, що кошти збирали за рахунок оплати квитків, особистих прямих пожертв гостей, а також продажу української продукції – від дерев’яного посуду з петриківським розписом до вишиванок та національної символіки.  

 

Коментарі закриті.