3 грудня, 2020

УНСоюз вітає Андрія Нинку

Український Народний Союз радий представити нашим читачам відомого в українських колах американського журналіста Андрія Нинку, який 1 грудня 2020 року взяв на себе обов’язки головного редактора видань УНСоюзу – „Свобо­ди“ та „The Ukrainian Weekly“.

Андрій Нинка

Шановний Андрій Нинка – досвідчений та заслужений журналіст, науковий дослідник і викладач. Він здобув докторський ступінь з журналістики в Коледжі ім. Філіпа Меррілла Університету штату Мериленд, ступінь маґістра журналістики в Ню-Йоркському університеті та ступінь бакалавра в Муленберзькому коледжі. Був удостоєний стипендії Фулбрайта в Україні, де здійснював наукові дослідження та викладав журналістику в Українському Католицькому Університеті у Львові і в Національному університеті „Києво-Могилянська академія“.

А. Нинка працював репортером газети „Daily Record“ (Парсипані, штат Ню-Джерзі), репортером з питань освіти „The Daily Journal“ (Вайн­ленд, штат Ню-Джерзі), та виконавчим директором професійного товариства „Society for Features Journalism“. Вперше він почав працювати як журналіст в „The Ukrainian Weekly“ в 2001 році. У 2004 році висвітлював Помаранчеву Революцію в Україні з київського бюро видання, також теракти 11 вересня в Ню-Йорку та зимові Олімпійські ігри 2002 року в Солт-Лейк-Ситі, штат Юта. Для „The Weekly“ він писав з Білого Дому, з Конґресу США, з ООН, а також про тюрму в Харкові в часах, коли обговорювалася реформа кримінально-правової системи.

Український Народний Союз пишається потужною творчою спадщиною наших видань‚ їхньою здатністю засвоювати зміни у суспільному житті‚ сприяючи позитивним досягненням нашої союзової громади. Ми вітаємо прихід Андрія Нинки до УНСоюзу, щоб продовжити наші найкращі‚ підтримувані усім союзовим братством зусилля.

 

Стефан Качарай‚
Президент/Головний Виконавчий Директор
Українського Народного Союзу

Коментарі закриті.