6 жовтня, 2016

Українці світу утверджують образ держави

ВУКОВАР‚ Хорватія

26 вересня у місті відбувся ґала-концерт української культури, в якому свою майстерність показали українські мистецькі колективи Хорватії та колектив з Нового Саду (Сербія).

Після концерту учасники урочистою ходою вирушили до Меморіяльного цвинтаря пам’яті жертв Вуковара, де квітами вшанували пам’ять загиблих борців за незалежність Хорватії та згадали українських бійців, полеглих на Донбасі в результаті російської аґресії.

Посол України в Хорватії Олександер Левченко відкрив фотовиставку „Донбас: війна і мир“‚ яка прибула в Хорватію за сприянням народного депутата України Ірини Геращенко.


ІСЛЯМАБАД‚ Пакистан

21 вересня у готелі „Серена“ відбулося дипломатичне прийняття з нагоди 25-ої річниці Незалежности України, організоване Посольством України в Пакистані з підтримкою Державної компанії „Укрспецекспорт“. Прийняття відвідали близько 500 осіб. Пакистан і Україна мають дружні відносини і на сьогодні існують усі передумови для їх інтенсифікації.

Посол України Володимир Лакомов висловив вдячність представникам міжнародної спільноти, у тому числі Пакистану, за підтримку України у вкрай складний для неї період, пов’язаний з російською аґресією.

БАНЯ-ЛУКА‚ Сербія


25 вересня відбувся щорічний огляд культурної творчости національних меншин, на якому бурхливі оплески викликав виступ самодіяльного танцювального колективу української меншини „Козак“ з міста Трнополє. На святі українці частували присутніх національними стравами.


СІНҐАПУР

3 вересня відбулося святкування  25-ої річниці Незалежности з підтримкою Посольства України та Українського клюбу у Сінґапурі. На свято завітали українці та їхні родини. Захід розпочався з вшанування пам’яті українських воїнів, які загинули, захищаючи Україну від російської аґресії.

Посол України Дмитро Сенік привітав усіх з першою річницею Українського клюбу, який за рік здобув популярність не лише серед українців, але й представників інших громад, які проживають у Сінґапурі. Діти виконали гимн України та брали участь у конкурсах та забавах, а на завершення вечора запустили у небо синьо-жовті повітряні кульки з молитвою за мир в Україні.

Коментарі закриті.