10 лютого, 2017

Українці світу засудили аґресію Росії

Посилення аґресії Росії на Донбасі викликало хвилю протестів закордонних українців. Нижче вміщено повідомлення про такі акції протесту‚ що надійшли до „Свободи“.

РИМ

rymПісля загострення бойових дій та російської аґресії на Донбасі українська громада провела 2 лютого маніфестацію-пікет Посольства Росії в Римі. Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

„Близько сотні українців вийшли під російське посольство в Римі, щоб висловити свій протест проти аґресії Росії в Україні. Приводом до акції стали останні події в Авдіївці та на лінії розмежування. Загибель українських військових не залишила байдужими римських українців. Загиблим героям було присвячено багато виступів“, – пише О. Городецький. Під час віча звучала спільна молитва за душі загиблих, в їх честь присутні виконали пісню „Пливе кача“. Учасники акції тримали фото загиблих з написами „Їх вбив Путін!“. Італійською мовою звучали гасла: „Російські терористи, забирайтеся геть з України!“, „Путін – вбивця!“.

Пікет організували організаційний комітет „Евромайдан Рим“ та Конґрес українців Італії. („Укрінформ“)


ЛІСБОНА

lisbonaУкраїнська громада Лісбони приєдналася до акції протесту проти нової ескаляції російської аґресії в Україні. Учасники пікету вшанували пам’ять загиблих українських військових біля Авдіївки.

„Геть російських окупантів з України! Путін, геть з України! Росія – аґресор!“, – скандували учасники пікету.

Українці надіслали до Президента Португалії Марсело Соуза звернення з проханням посилити санкції проти Кремля. (Фото: Спілка українців у Португалії)

Коментарі закриті.