15 лютого, 2016

Українці розповіли про Чорнобиль, Україну

Виступає експерт Юліяна Маніла.

ГЕЛЬСІНКІ, Фінляндія. – 28 січня Товариство українців у місті Турку разом з туристичною аґенцією „Traveller“ і українським авіоперевізником „Ukrainian Airlines“ організували у Гельсінкі вечір, присвячений Чорнобильській трагедії. Експерт з питань Чорнобильської аварії Юліяна Маніла зробила презентацію, присвячену подіям 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС). Також гостям були представлені уривки з вистави, присвяченої трагедії на ЧАЕС. Прем’єра вистави відбудеться у квітні 2016 року в Aleksanterinteatteri у Гельсінкі.

За програмою 15-го фестивалю документальних фільмів „DocPoint“, що проходив у Гельсінкі 25-31 січня, висвітлювалися також фільми, присвячені Україні, зняті чужоземними режисерами. До 30-их роковин Чорнобильської трагедії фільми стали черговим нагадуванням сучасному поколінню про наслідки трагедії, що сталася 1986 року.

21-24 січня у Виставковому центрі „Messukeskus“ у Гельсінкі відбулася 30-та щорічна і найбільша у у Скандинавії міжнародна туристична виставка „MATKA Nordic Travel Fair 2016“.

Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров відвідав церемонію відкриття виставки та завітав до експозиції української авіокомпанії „Міжнародні авіолінії України“ (МАУ), де зустрівся з представникам українського і фінського бюр МАУ, а також з представниками української компанії „Арктур“. Під час зустрічі сторони вели мову про розширення обізнаности представників фінського туристичного підприємництва про туристичні можливості України.

 

Коментарі закриті.