24 березня, 2016

Українці провели ходу в Лісбоні

Українці вийшли на головну площу Лісбони. (Фото: Рада Спілки українців у Португалії)

ЛІСБОНА. – Сотні українців зібралися 28 лютого в центрі Лісбони, щоб приєднатися до мирної ходи і таким чином вкотре привернути увагу португальського суспільства до триваючої вже два роки російської військової аґресії проти України.

Два тижні раніше українські громадські організації надіслали до португальського парляменту звернення з проханням продовжувати економічні та політичні санкції проти Росії-аґресора (див. „Свобода“, 26 лютого).

Нова акція, організована aсоціяцією „Україно-Португальський соціяльно-культурний центр“ та Спілкою українців у Португалії, була широко висвітлена центральними телевізійними каналами, які передали головні гасла українців: Росія є країною-аґресором; Крим є Україною; в Україні триває не громадянський конфлікт, а війна Росії проти України; світ повинен зупинити аґресію Володимира Путіна.

На акції були присутні українські дипломати на чолі з Послом Інною Огнівець, яка звернулася до українців із закликом продовжувати активно допомагати Україні.

Особливою подією акції були фотоекспозиції, виготовлені за сприянням народного депутата Олега Панькевича на основі фотовиставки „Війна за мир“ з життя на передовій лінії фронту бійців Окремої штурмової сотні „Карпатська Січ“ 93-ої бриґади Збройних Сил України та виступ української співачки Нараяни, що проживає у Португалії і в кінці 2015 року взяла участь у благодійній поїздці на схід України до захисників Батьківщини.

Під час ходи, поряд з скандуваннями українців з вимогами зупинити аґресію В. Путіна, звучала пісня Джамали „1944“, яку українці в Португалії вибрали музичним символом акції і яку активно підтримуватимуть на конкурсі Евробачення.

Коментарі закриті.