26 серпня, 2021

Українці назвали найбільші перешкоди

КИЇВ. – Більшість українців вважають, що корупція є найбільшою перешкодою для розвитку держави. Про це свідчать результати дослідження „30 років незалежности: які здобутки і проблеми зростання бачать українці й на що сподіваються у майбутньому“, проведеного Фондом „Демократичні ініціятиви“ ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Найбільшою перешкодою для розвитку України українці назвали корупцію – 38.5 відс. опитаних. Другою суттєвою перешкодою є війна – понад 18 відс. Також респонденти називали перешкодами: некомпетентність влади – 5.9 відс., олігархів – 5.7 відс. і самих українців – 4.8 відс. Більшість респондентів (69 відс.) вважають, що Україна здатна подолати наявні проблеми та труднощі, але основна частка респондентів переконана, що їх можна подолати у більш віддаленій перспективі – майже половина всіх опитаних. Ще п’ята частина опитаних вважає, що Україна загалом не здатна подолати наявні труднощі та проблеми.

Найменше, на думку опитаних, вдалися Україні боротьба з корупцією, формування справедливого судочинства, боротьба зі злочинністю та встановлення соціяльної справедливости.

Загальнонаціональне дослідження проведено з 29 липня по 4 серпня в усіх реґіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Дослідження проведене за фінансової підтримки Посольства Нідерляндів в Україні.

Коментарі закриті.