24 червня, 2021

Українці зустріли Путіна протестом

ЖЕНЕВА. – 16 червня в день зуст­річі Президентів США та Росії, Женев­ський осередок Українського товариства у Швайцарії організував акцію в рамках ґльобальної кампанії Світо­вого Конґресу Україн­­ців (СКУ), спрямовану на інфор­маційну протидію російській аґресії. Активісти української громади в Женеві вийшли на віче із закликами „#CтопРосійсь­кій­Аґре­сії“, „Крим – це Україна“, „Дон­бас – це Україна“.

Українське товариство у Швай­царії, а також численні українські організації поширили у своїх країнах актуальну інформацію про війну Росії проти України. Зокрема про те, що з 2014 року російська аґресія призвела до загибелі понад 14,000 осіб, чверть з яких – цивільне населення. Через збиття цивільного авіолайнера MH17, загинуло майже 300 невинних мирних осіб. Семирічна війна залишила понад 30 тис. поранених та понад 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб.

СКУ закликає Президента США Байдена вжити рішучих заходів для відновлення територіяльної цілісности України та припинення військової аґресії Росії проти України та її сусідів. Це включає деокупацію Російською Федерацією Криму та частини Донецької і Луганської областей, а також відведення російських військ, найманців та озброєнь з суверенної української території та від українських кордонів.

Коментарі закриті.