26 травня, 2017

Українки Риму провели ходу у вишиванках

Українки Риму провели ходу у вишиванках. (Фото: Марі Корнілевська)

14 травня, з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, українки Риму провели мистецький захід в історичній частині італійської столиці. 12 українських красунь в національних строях пройшли імпровізованою ходою від Колізею до площі Еспанії, демонструючи через вишиванки українську культуру мешканцям та гостям Вічного міста. Кульмінацією заходу стало дефіле на всесвітньо відомих Еспанських сходах, де зазвичай відбуваються покази мод.

Основною метою акції була популяризація вишиванки та нагадування світові, що в такій прекрасній та багатій на традиції европейській країні, як Україна, досі гинуть люди внаслідок російської аґресії.

З великою цікавістю та щирим захопленням зустрічали Параду вишиванок перехожі та туристи, фотографуючи та розпитуючи про Україну.

На думку ініціяторки заходу, голови Конґресу Українців Італії Мар’яни Тріль, акція вдалася. „Українки Риму в такий спосіб не лише приєдналися до святкування світового Дня вишиванки, але й змогли познайомити з українською культурою багатьох італійців. Наші національні традиції надзвичайно багаті – не переставаймо розповідати про них іншим народам!”, – зазначила активістка, подякувавши всім учасникам. Захід організували Конґрес Українців Італії та Організаційний комітет „Евромайдан Рим“.

Коментарі закриті.