9 грудня, 2021

Україна та Канада будуватимуть космічний пусковий комплекс

Учасники підписання спільної заяви про партнерство. (Фото: „Південне“)

ГАЛІФАКС, Канада. – 18 листопада в Галіфаксі космічні аґентства Украї­ни та Канади підписали спільну заяву про партнерство, а 19 листопада відбулися урочистості з нагоди закладення першого каменя космічного пускового комплексу „Циклон-4М“. Під час візити голови Держав­ного космічного аґентства України Володимира Тафтая до Канади відбулося також оприлюднення макету Пускового контрольного центру спільного проєкту, який буде названо на честь Олек­сан­дра Дегтярева, колишнього керів­ника конструкторського бюра „Південне“.

Спільний українсько-канадський проєкт зі створення космічного пускового комплексу в провінції Нова Шотландія здійснює канадська компанія „Maritime Launch“.

Очільники космічних аґентств України та Канади В. Тафтай та Ліса Кемпбелл підписали спільну заяву про партнерство у космічній сфері між українськими підприємствами „Південне“ та „Maritime Launch“.

У церемонії закладення космічного пускового майданчика для української ракети-носія „Циклон-4М“ взяли участь Міністер іновацій, науки та промисловости Канади Фран­суа-Філіп Шампань, член Парля­менту Канади Шон Фрейзер, Міністер економічного розвитку провінції Нова Шотландія Сюзан Коркум-Ґрік, президент компанії „Maritime Launch“ Стів Матьє.

20 листопада для української делеґації було організовано екскурсію до місця будівництва пускового майданчика майбутнього космодрому біля міста Кансо.
В основу спільного проєкту фахівці поклали технічні та конструкторські рішення, які дозволять максимально швидко, з високим рівнем якости, надійности та з конкурентною вартістю вивести на ринок пускових послуг нову ракету-носій середньої кляси „Циклон-4М“.

Південний машинобудівний завод має стати виробником та постачальником ракет „Циклон-4М“ для компанії „Maritime Launch“.

Коментарі закриті.