6 жовтня, 2022

Україна має новий корабель

Український корвет „Гетьман Іван Мазепа“ у день спуску його на воду. В центрі – дружина президента Олена Зеленська. (Фото: пресслужба Президента України)

СТАМБУЛ. – Перший корвет для Військово-морських сил України 2 жовтня спущено на воду в Туреччині. Церемонія спуску бойового корабля з найменуванням „Гетьман Іван Мазепа“ відбулася в Стамбулі на військовій верфі підприємства „Istanbul Naval Shipyard“. „Сьогоднішня надважлива для України та її Військово-морських сил подія вкотре засвідчує, що в умовах вирішальної війни за нашу незалежність і територіяльну цілісність, за волю багатонаціонального українського народу, за свободу і гідність ми маємо прекрасного друга – Турецьку Республіку. Наше співробітництво отримує ще один вимір – прекрасний корвет, який вже скоро захищатиме Україну, вільне судноплавство, що безумовно є спільною метою наших країн“, – заявив під час церемонії віцеадмірал Олексій Неїжпапа. 

18 серпня Президент України Володимир Зеленський присвоїв ім’я „Гетьман Іван Мазепа“ корвету класу „Ada“, який будувався для України, з метою увічнення пам’яті видатного українського державного діяча гетьмана Війська Запорозького Івана Мазепи. 

 

Коментарі закриті.