18 листопада, 2021

Україна вийшла у плей-офф ЧС-2022 з футболу

16 листопада національна збірна України з футболу пробилася у плей-офф кваліфікації чемпіонату світу-2022. У заключному поєдинку групової стадії відбору команда Олек­сандра Петракова на виїзді завдала поразки збірній Боснії і Гер­цеґовини – 2:0, посівши друге місце в групі D. Збірна України в останній турі випередила команду Фінляндії, яка вдома програла футболістам Франції – 0:2.

У фінальну стадію чемпіонату світу напряму вийшли 10 переможців відбіркових груп – Німеччина, Данія, Франція, Бельгія, Хорватія, Еспанія, Сербія, Англія, Швайцарія та Нідер­лян­ди.

Ще три путівки розіграють у стикових матчах 10 володарів других місць – Італія, Польща, Португалія, Росія, Північна Македонія, Швеція, Шотландія, Україна, Туреччина та Вельс, до яких приєднаються два найкращі переможці груп Ліґи націй УЕФА Австрія та Чехія.

Жеребкування плей-офф відбудеться 26 листопада. Стикові турніри відбудуться з 24 по 29 березня. 12 команд розіграють путівки, що залишилися, в рамках трьох шляхів плей-офф, які складаються з одноматчевих півфіналів і фіналів. Три переможці стикових змагань стануть учасниками ЧС-2022.

XXII чемпіонат світу з футболу пройде з 21 листопада до 18 грудня 2022 року в Катарі.

Коментарі закриті.