29 вересня, 2022

Україна ввійшла у „Horizon Capital“

Учасники церемонії підписання документа про участь у фінансуванні фонду „Horizon Capital Growth IV“.

КИЇВ. – 26 вересня Президент України Володи-мир Зеленський у режимі відеоконференції узяв участь у церемонії підписання документа про участь у фінансуванні фонду „Horizon Capital Growth IV“. Це новий фонд, створений для інвестицій в українські компанії.

Підписання відбулося в офісі Міжнародної фінансової корпорації в Лондоні за участю міжнародних інвесткомпаній.

Фонд, у який на першому етапі залучено 125 млн дол., підтримуватиме українських підприємців-візіонерів, котрі очолюють технологічні та експортоорієнтовані компанії, що швидко зростають. Це перший найбільший фонд для України, який був створений з 24 лютого, і перша така структура, що підтримає державу після здобуття статусу кандидата в члени ЕС у червні поточного року. Решту коштів фонду – ще 125 млн дол. – буде залучено найближчим часом.

Президент В. Зеленський подякував інвесторам за увагу до України та підтримку у важкі часи, яка свідчить про приєднання до перемоги над аґресором.

Документ про участь у фінансуванні фонду підписали засновниця та головний виконавчий директор „Horizon Capital“ Олена Кошарна, старший партнер Василь Тофан, керівний директор з питань прямих інвестицій та інвестиційних фондів Европейського банку реконструкції та розвитку Хассан Ель Хатіб, голова ради директорів „Deutsche Inves-titions und Entwicklungs-gesellschaft“ Роланд Сіллер, директор з питань приватного капіталу Нідерляндського банку розвитку Яаап Рейкінґ, голова ради директорів Швайцарського інвестиційного фонду для ринків, що розвиваються, Йорґ Фріден, голова ради директорів „Western NIS Enterprise Fund“ Денніс Джонсон, старший віце-президент з питань інноваційного фінансування „The Rockefeller Foundation“ Марія Козлос-кі, керівний директор Міжнародної фінансової корпорації Махтар Діоп. 

26 вересня „Horizon Capital“, американська компанія прямих інвестицій, що інвестує в експортно-орієнтовані компанії з високими темпами росту в Україні та реґіоні, оголосила про формування нового фонду „Horizon Capital Growth Fund IV, L.P.“, який підтримуватиме підприємців-візіонерів, які очолюють швидко зростаючі технологічні та експорто-орієнтовані компанії.

„Horizon Capital“ є провідною інвестиційною компанією у Центрально-Східній Европі, з активами під управлінням на понад 1.2 млрд дол., зокрема залучивши понад 580 млн дол. капіталу для підтримки підприємців-візіонерів з України та Молдови протягом лише останніх п’яти років. 

Сукупний капітал інвесторів фондів перевищує 570 млрд дол. Фонди під управлінням „Horizon Capital“ інвестували у понад 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77,000 осіб.

 

Коментарі закриті.