2 грудня, 2022

Триває позиційна війна

На Донеччині ворог проводить наступальні дії, але не може просунутися і здобути успіху в своїх бойових діях. Про це заявив 30 листопада керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Він зазначив, що російські загарбники продовжують завдавати удари по території області, також обстрілюють деокуповані території – минулої доби із реактивних систем залпового вогню обстріляно місто Лиман. Після вторгнення російських військ в Україну, в тому числі активізації бойових дій на Донеччині, в області загинуло 1,235 осіб та 2,662 особи на ранок сьогоднішньої доби зазнали поранень.

З області, в якій проживали 1,670 тис. осіб, виїхали понад 1.2 млн. До зимових холодів у реґіоні може залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

ЗСУ 30 листопада вразили зосередження живої сили російських окупантів в населених пунктах Пологи, Токмак і Басань Запорізької области та Лутугине на Луганщині. Втрати противника склали до 470 осіб пораненими, знищено близько 50 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів.

Українські захисники уразили у Сватовому на Луганщині пункт дислокації росіян: 20 окупантів загинули, 30 поранені.

ЗСУ покищо не контролюють Кінбурнську косу в Миколаївській області, російські військові перегруповуються там.

Сили оборони України 28 листопада збили ворожі літаки Су-25 та Су-24 на Лисичанському та Бахмут­ському напрямках.

Російські загарбники вранці 30 листопада знову обстріляли Херсон. Пошкодили кілька житлових будинків та медичні заклади, влучили у газогін. Загинула у власній квартирі 70-річна мешканка Херсона, а 64-річний херсонець отримав поранення.

В Україні внаслідок ракетних ударів окупан­тів по енерґетичній інфраструктурі пошкоджено 592 об’єкти теплопостачання, з яких уже віднов­лено 316.

Росіяни вночі випустили по Дніпру 4 ракети, поцілили у приватне підприємство: знищено виробничі приміщення, жертв немає.

Українські сили стримують окупантів на Бах­мутському напрямку та не дають ворогу просуватися вперед. Через складні погодні умови окупанти не можуть використовувати бронетехніку й танки. Через це ворог збільшує обсяг роботи артилерії та авіяції, а також формує штурмові групи піхоти.

Командування Десантно-штурмо­вих військ України повідомило, що в районі Бахмута українські десантники зайняли бойову позицію російських окупантів, знищивши живу силу противника.

У зиму Україна входить із 14-ма мільярдами кубічних метрів газу в наших сховищах і з 1.3 мільйонами тонн вугілля на складах. Цього ресурсу вистачить для того, аби стабільно пройти зиму, заявив Прем’єр-міністер Денис Шмигаль.

Коментарі закриті.