17 листопада, 2022

Страта Євгена Нужина

Українська сторона поки не коментувала публікацію відео жорстокої кари колишнього російського в’язня Євгена Нужина, який був завербований Євгеном Пригожиним у приватну комапнію „Вагнер“, потрапив у полон і заявив про намір воювати за Україну у складі „російського леґіону“.

Ваґнерівці забили Нужина кувалдою. Відео розправи з’явилося 12 листопада. На відео Нужин каже, що „направився на фронт, щоб перейти на бік України воювати проти росіян“. Відео страти передує уривками з інтерв’ю Нужина з українськими журналістами Юрієм Бутусовим і Раміною Есхакзай. Поки невідомо, як Є. Нужин потрапив до вагне­рівців з українського полону. Низка джерел ствер­джує, що це сталося в рамках обміну полоненими.

55-річний Нужин служив у внутрішніх військах, жив у Самарі та місті Перевоз Нижегородської области. У колонію він потрапив у 1999 році, його спочатку звинувачували у вбивстві та хуліганстві, а потім посилили звинувачення через спробу втекти. Усього він мав провести в колонії 28 років і вийти на волю влітку 2027 року.

У липні та серпні до колонії двічі прилітав Пригожин. 92 ув’язнених, зокрема Є. Нужин, вирішили завербуватися. Він розповів Ю. Бутусову, що ще на зоні вирішив здатися ЗСУ та приєднатися до „російського леґіону“. В Україні в Є. Нужина, за його словами, були родичі – дядько на Івано-Франківщині та сестра у Львові.

Коментарі закриті.