10 листопада, 2022

Спільна допомога Україні

Ставропігія Вселенського патріярхату в Україні спільно з Українською православною церквою США розпочали гуманітарну місію допомоги українцям.

„Спільна діяльність Ставропігії в Україні та УПЦ США буде скерована на реалізацію актуальних гуманітарних та соціяльних проєктів на користь України та українського народу, що потерпають від російського військового вторгнення“, – йдеться у повідомленні на сторінці „Ставропігія Вселенського патріярхату в Україні“.

Від початку повномаштабного військового вторгнення росії в Україну, єрархи УПЦ США обговорили із Патріярхом Варфоломієм питання координації зусиль задля допомоги Україні та розпочали постачання гуманітарної допомоги в Україну. УПЦ США придбала і передала близько сотні машин швидкої допомоги та мікроавтобусів для допомоги постраждалим українцям.

Станом на 20 червня 2022 року УПЦ США зібрала 2.8 млн дол. для допомоги українцям. Допомога УПЦ США розподіляється в містах: Харків, Луцьк, Київ, Яворів, Львів, Одеса, Суми, Сєвєродонецьк, Дніпро, Маріюполь, Ірпінь, Буча, Васильків, Ворзель та інших. 

 

Коментарі закриті.