11 серпня, 2017

Спортова школа почала вишкіл

КЕРГОНКСОН‚ Ню-Йорк. – 23 липня з участю батьків і членів Управи Українського Спортово-Виховного Товариства (УСВТ) „Чорноморська Січ“ відбулося відкриття літньої Спортової школи‚ в якій в цьому році беруть участь понад 60 учасників та інструкторів.

Після реєстрації учасників була проведена перша таборова збірка‚ в якій поруч взяли участь також батьки. Зустріч відкрив адміністратор спортової школи‚ колишній багаторазовий учасник літніх вишколів Ярослав Твардовський, який привітав присутніх, представив і запросив до слова Омеляна Твардовського, почесного голову УСВТ і 47-разового керівника минулих літніх спортових шкіл, у яких побували сотні представників молоді‚ які стали найкращими спортовцями.

У своєму виступі представник Управи сказав: „Спортовій школі невдовзі сповниться 50 років. За цей час спортові вишколи пройшло багато сотень українського юнацтва у ділянках копаного м’яча, відбиванки, плавання і тенісу. Вишколи проводили визначні фахівці, тренери. Провід Спортової школи певний, що значна більшість з вас теж набуде в цьогорічному вишколі спортових вмілостей і ви станете найкращими у своїх дружинах в клюбах і школах. Ви діти патріотичних батьків. В Україні триває війна з російськими загарбниками, уже загинули сотні наших вояків в боях, тисячі стали поранені. Ми живемо за океаном, але підтримуємо поранених. Прошу хвилиною мовчанки вшанувати загиблих наших братів і сестер“.

У часі свого спортового розквіту‚ в 1969 році, УСВТ організувала першу в США українську Спортову школу не тільки для юнацтва „Ч. Січі“, але й для учасників з інших наших спортових осередків. На вишкіл до Спортової школи прибувало юнацтво групами з Спілки Української Молоді‚ спортових товариств „Крилаті“, „Леви“ Чикаґо, „Львів“ Клівленд, „Черник“ Дітройт та інших міст.

Провід Спортової школи з кожним роком поширював та вдосконалював вишкільні програми, вводив якісні новації, добирав все кращих й досвідчених фахівців-тренерів.

Англійською мовою промову повторив головний опікун учасників Джімі Куривчак.

Учасників повідомлено, що 3-4 липня вони візьмуть участь в чергових Українських Спортових Іграх Молоді на оселі Спілки Української Молоді в Еленвілі‚ Ню-Йорк‚ і 4 липня – у тенісових і плавацьких змаганнях на Союзівці.

Коментарі закриті.