26 січня, 2023

Союзянки попрощалися з Головінською і Городецькою

Св. п. Наталія Головінська

Членки 65-го відділу Союзу українок Америки в Ню-Бронсвик попрощалися з Наталією Головінською і Ольгою Городецькою. Сумно писати про видатних і заслужених членок нашого відділу, які відійшли на Вічну ватру і яких нам буде дуже бракувати.

Св. п. Наталія Головінська

Наталія Головінська (з дому Пет­ровська) останні роки проживала в домі своєї доньки Марусі і там в оточенні родини померла 10 грудня 2022 року, на 89-му році життя. Залишила в смутку доньку Марусю і сина Юрія з родинами, внуків і правнуків.

Народилася в Калуші і під час Другої світової війни була змушена разом з родичами втікати на захід Европи. Родина опинилася в переселенчому таборі Ляндек в Австрії. В 1950 році Наталія з родиною еміґрувала до Америки і оселилась у Філядельфії. Вийшла заміж за проф. Івана Головінського, з яким прожила понад 60 років. Родина Головінсь­ких мешкала в околиці Ню-Бронсвік при парафії Української католицької церкви Різдва Пресвятої Діви Марії.

Наталія була активна в громаді, була членкою Пласту та одною із засновниць куреня” Чортополохи”, а також досвідчена піяністка і довголітна вчителька гри на фортепіяні. Була активна в СУА та 65-му відділі. Впродовж 40 років очолювала 65-ий відділ, вміло провадила працю відділу, була завжди погідна, уважна до інших і шанована всіма, хто її знав.

Св. п. Ольга Городецька

Ольга Городецька спокійно померла в домі свого сина Адріяна 18 вересня 2022 року, на 91-му році життя. Довголітна і заслужена членка нашого відділу 35 років виконувала функцію секретарки відділу. У смутку залишила сина Адріяна, братову Дарію Леськів, братанка Марка Леськова з родиною і братанку Уляну Марків з родиною.

Ольга народилася в селі Воло­щина на Галичині, в родині Михайла і Марії Леськів. В часах Другої світової війни родина Леськових була змушена втікати на захід Европи і остаточно в 1945 році опинилася в переселенчому таборі в Байройті. В таборі Ольга вступила до гімназії і до Пласту. В 1949 році Леськови виїхали до Америки й оселились в Ню-Йорку, де Ольга вступила до Пласту, а також щорічно брала участь в з’їздах Байройтської гімназії, які відбувалися на Союзівці. Активно працювала в організаційному комітеті з’їздів гімназії і дописувала до Байройтської книжки.

Вийшла заміж за Ярослава Горо­децького, але в 2001 році Ярослав помер і Ольга залишилася сама зі сином Адріяном і донькою Іриною. Належала до парафії Української католицької церкви Різдва Пресвя­тої Діви Марії в Ню-Бронсвик, де завжди виявляла свою активність. Належала до 65-го відділу СУА і помагала в усіх діях відділу.

Хоча Ольга пережила багато особистого горя (смерть чоловіка в 2001 році і доньки Ірини в 2010 році), вона завжди була погідної вдачі, уважна до потреб інших. 35 років сумлінно виконувала обов’яз­ку секретарки відділу.

Завдяки співпраці обох покійних членок, наш відділ збагатився новими молодими членками, які вже перед тим були активні в парафії і тепер в нашому відділі перебрали провід. Наталія і Ольга були дуже працьовитими, завжди позитивно наставленими, і наш відділ їм за це вдячний.

Вічна Їм пам’ять!

Коментарі закриті.