27 травня, 2021

СКУ реєструє нащадків Голодомору

ЧИКАҐО. – 19 травня відбувся запуск вебсайту ґльобальної Мережі нащадків Голодомору (www.hdn.ukrainianworldcongress.org) та розпочалася реєстрація нащадків.

Мережа нащадків Голодомору – заснована Світовим Конґресом Українців (СКУ) під егідою Міжнародного координаційного комітету у справі Голодомору в листопаді 2020 року – це перша ґльобальна спільнота, покликана об’єднати родичів тих, хто вижив під час Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Мережа збирає і захищає історії родин, які постраждали від Голодомору-геноциду, підвищує обізнаність серед нащадків жертв Голодомору про тривалі наслідки переживання геноциду; береже і вшановує пам’ять невинних жертв, а також обстоює правдиві факти про Голодомор на протидію дезінформації.

Очолила Мережу нащадків Голодомору активна громадська діячка Оля Сорока з Чикаґо, членкиня Комітету США з усвідомлення Голодомору-гено­циду, Ради директорів Українсько-Американської фундації „Воля“. Вона бере участь в багатьох громадських організаціях, що сприяють поширенню правди та обстоюванню інтересів України в світі.

Амбасадорів Мережі нащадків Голодомору представляє Катерина Ющенко, перша леді 2005-2010 років.

Роля амбасадорів, кожен з яких є кровним родичем жертв Голодомору, представляти Мережу в усьому світі, допомагати розповсюджувати інформацію, а також здійснювати комунікацію з різними організаціями та інституціями.

Партнери Мережі нащадків Голодомору:
Національний музей Голодомору-геноциду, найвищою місією якого є застереження суспільства про злочин геноциду шляхом накопичення і поширення знань про Голодомор; Український інститут національної пам’яті, який здійснює державну політику України у сфері відновлення та збереження національної пам’яті українського народу; Науково-освітній центр вивчення Голо­домору (Holodomor Research and Education Consor­tium, HREC) при Канадському інституті українських студій (КІУС) Альбертського університету.
Проєкт Мережа нащадків Голодомору став можливим завдяки щедрій пожертві родини Миколи та Марії Мис.

Коментарі закриті.