25 листопада, 2021

СКУ подає на Росію в Европейський суд

СТРАСБУРҐ. – 22 листопада Сек­ретаріят Европейського суду з прав людини (ЕСПЛ) прийняв до розгляду заяву Світового конґресу українців (СКУ) зі скаргами на порушення з боку Російської Федерації (РФ) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Ці порушення випливають з рішення Генераль­ної прокуратури Росії від 11 липня 2019 року про визнання небажаною на території РФ діяльности СКУ.

СКУ оскаржив це рішення до суду та пройшов усі доступні в РФ судові інстанції, однак його позов був відхилений.

„Рішення Секретаріяту ЕСПЛ є позитивним розвитком і ми віримо, що Европейський суд з прав людини визнає, що рішення Генеральної прокуратури РФ від 11 липня 2019 року було незаконним та порушенням прав СКУ передбачениx Кон­венцією про захист прав людини і основоположних свобод“, – заявив голова Комітету із захисту прав СКУ та його мережі Евген Чолій.

„Росія має бути притягнута до відповідальности за численні та грубі порушення прав людини щодо досить великої етнічної української громади, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Росія закрила майже всі українські організації, школи, культурні центри і продовжує брати участь у переслідуванні лідерів української громади“.

Коментарі закриті.