28 липня, 2022

СКУ залучив до співпраці генералів

Світовий Конґрес Українців (СКУ) представив чотирьох найвидатніших у світі воєначальників, які сформували Стратегічну консультативну раду (SAC) і надаватимуть СКУ підтримку та консультації в рамках кампанії „Unite With Ukraine“. 

До команди з безпрецедентним досвідом у веденні війни та стратегічному плануванні увійшли генерали у відставці Рік Гіллієр, ексголова штабу оборони Канади, очільник Стратегічної консультативної ради, Веслі Кларк, колишній Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Европі, Девід Петреус, екскомандувач Центрального командування США та сил США і НАТО в Іраку й Афганістані, колишній директор ЦРУ, Дік Лодер-війк Берлійн, екскерівник Генерального штабу Нідерляндів.

Стратегічна консультативна рада поставила за мету забезпечити 100 тис. бійців із сил територіяльної оборони України першочерговими засобами захисту, такими як каски, бронежилети, балістичні окуляри та медичні аптечки, про що було заявлено на прес-конференції за участи генералів.

Голова ради генерал Р. Гіллієр у червні перебував в Україні, де зустрівся з Міністром оборони Олексієм Резніковим, вищими військовими радниками та високопоставленими офіцерами, а також із захисниками з передової. 

Військові експерти об’єдналися на базі платформи СКУ „Unite With Ukraine“, яка залучає кошти по всьому світу на придбання спорядження, а Стратегічна консультативна рада забезпечить найвищу експертизу для консультацій, закупівель і доправлення на передову найнеобхіднішого на даний момент війни нелетального спорядження чи обладнання. 

 

Коментарі закриті.