11 серпня, 2022

Сестри малюють світло

Сестри художниці Марія та Анастасія Федосенки. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 21 липня у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Василя Симоненка відкрилася виставка „На стороні світла“. Її автори – молоді, надзвичайно талановиті сестрички-художниці Марія та Анастасія Федосенки. Це їхня перша персональна виставка, на якій представлено понад 40 графічних робіт. Серед них – портрети, пейзажі, натюрморти, замальовки, сюжетні картини, ілюстрації до книг.

Одна з робіт сестер Федосенків

Назва виставки – не випадкова. Наразі, коли йде повномаштабна російсько-українська війна, коли світ розколовся на добро і зло, на світло і темряву, автори виставки засвідчили твердо і беззаперечно – ми на стороні світла. Одні воюють зі зброєю в руках, інші займаються волонтерством, хтось піднімає дух українців піснями, а дівчата допомагають долати темряву і наближати перемогу своїми малюнками, головний зміст яких – перемога України над ворогом.

На виставці привертають увагу портрети Президента України Володимира Зеленського, бійця „Азовсталі“ Михайла Діанова, біженців, які залишають рідні домівки, виїжджаючи в нікуди.

Сестри створюють ілюстрації до книг і розробляють оформлення книжкових обкладинок. Наразі дівчата здобувають фахову освіту, навчаючись на художника-реставратора в Черкаському художньо-технічному коледжі.

Зворушливим виконанням патріотичних пісень авторів виставки й усіх присутніх підтримала відома у Черкасах, талановита співачка Анастасія Бутовська.

Твори сестер з виставки в бібліотеці

Коментарі закриті.