2 червня, 2017

Сенат Нідерляндів проголосував за Україну

Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністер Нідерляндів Марк Рютте. (Фото „Українська правда“)

ГАҐА. – Сенат Нідерляндів (верхня палата парляменту) 30 травня переважною більшістю голосів проголосував за ратифікацію Угоди про асоціяцію між Україною та Евросоюзом. Це остання ланка, якої не вистачало для остаточного зближення українців з ЕС в рамках політичної асоціяції.

Повне набуття чинності цієї угоди, яку відстоював Евромайдан, паплюжила Москва, гальмували евроскептики й популісти, поставить крапку в цивілізаційному виборі европейської України. Саме впровадження цієї асоціятивної угоди очікується на саміті Україна-ЕС в середині липня.

Прем’єр-міністер Нідерляндів Марк Рютте одразу після голосування заявив: „Велика підтримка для зростання України. Важливі єдність та узгоджені дії в ЕС“.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що мета Кремля була одна: зупинити курс України на возз’єднання з европейською родиною.

Голова Еврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що „це важливий сиґнал із Нідерляндів та усього Евросоюзу нашим українським друзям: місце України – в Европі, її майбутнє – з Европою“.

Міністерство закордонних справ (МЗС) привітало схвалення Сенатом Нідерляндів Угоди про асоціяцію між Україною та Европейським Союзом та Европейським співтовариством з атомної енерґії і їхніми державами-членами. Нідерлянди є другом і партнером України на шляху до політичної асоціяції та економічної інтеґрації з Европейським Союзом, сказало МЗС.

 

Коментарі закриті.