5 січня, 2018

Святкували усією громадою

Оля Бабчук розповіла про традиції свята.

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – 10 грудня 2017 року українська громада в південно-західній Фльориді відзначила свято св. Андрія Первозваного в Українському релігійному і культурному осередку ім. св. Андрія. Службу Божу відслужили для православної громади оо. Олег Сацюк та Іван Фатенко, а коли в гарно прибраній залі відбулася святковна трапеза, на неї завітали о. Василь Петрів з дружиною з Української католицької парафії та пастор Михайло Якубович з дружиною з баптистької церкви.

Голова Осередку Віктор Лісничий тепло привітав присутніх гостей і попросив о. О. Сацюка благословити трапезу. Після обіду культурно-освітня референтка Осередку Галина Ліснича представила голів українсько-американських організацій в Норт-Порті: Євгена Томашоского (Українські Американські Ветерани), Віру Боднарук (Товариство української мови ім. Шевченка та Громадського комітету), Анну-Марію Суслу (Союз Українок Америки, 56-ий Відділ), Дарію Томашоску (Український Американський Клюб) та федерального суддю Америки Богдана Футея.

Співають о. Олег Сацюк і Михайло Цапар. (Фото: Віктор Лісничий)

Співають о. Олег Сацюк і Михайло Цапар. (Фото: Віктор Лісничий)

Дует у складі о. О. Сацюка та Михайла Цапаря виконав чотири пісні, Оля Бабчук розповіла про святкування Андріївського вечора в Україні, Таня Мірошніченко виконала на музичному тлі в’язанку українських пісень. На закінчення програми всі гості були запрошені співати разом з Г. Лісничою, Марією Никитин та В. Боднарук, під акомпаніямент Володимира Шпічки на акордеоні популярні українські пісні.

Г. Ліснича подякувала членам управи Осередку В. Лісничому, Д. Томашоскій, Кларі Шпічці, Наталці Невмержицькій, Є. Томашоскому, Анні Мацілинській, М. Никитин за приготування свята, а В. Лісничий подякував усім за участь і попросив отців закінчити свято молитвою.

Коментарі закриті.