12 січня, 2023

Святковий дух Різдва

Митрополит Василій Семенюк благословляє автомобілі для військових.

ТЕРНОПІЛЬ. – Незважаючи на повітряні тривоги, часті відключення електроенерґії, повсюди відчувається святковий дух Різдва. Тернопіль­ські пластуни передали Вифлеєм­ський вогонь миру в державні установи, медичні заклади, військові підрозділи, храми.

На Театральному майдані відкрили Різдвяну стаєнку з вертепом. Також тут є справжні ягнятка. Біля шопки представники влади і духовенства бажали тернополянам, вимушеним переселенцям, родинам військових спокійних свят. Сюди завітали перші колядники, які прадавньою колядою та віншуваннями прославляли Бога і Україну.

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ підготувала для Зброй­них сил України різдвяні подарунки. Митрополит Василій Семенюк освятив та передав два позашляховики для військових, які тримають оборону на Бахмутському напрямку. Транспортні засоби придбали за пожертви церковних громад з Німеччини та Канади.

Разом з автомобілями військові капеляни доставили дрон, 100 комплектів термобілизни, 500 пар шкарпеток, взуття, рукавиці, шапки, куртки і святкові гостинці. Також завдяки капеляну о. Євгенові Флисті подарунки отримали діти загиблих героїв України.

Коментарі закриті.