27 жовтня, 2022

Ріші Сунак – великий прихильник України

24 серпня цього року‚ в День Незалежности України‚ член британського парляменту від Консервативної партії Ріші Сунак‚ колишній Канцлер казначейства‚ який цими днями вступив на пост Прем’єр-міністра Великобританії  оприлюднив у „Kyiv Post“ наступний ексклюзивний лист-звернення до всіх українців. Нижче знайомимо наших читачів з цим важливим текстом – він засвідчує велику прихильність Р. Сунака до України‚ його щиру відданість стратегічному партнерстві Великобританії з Україною в умовах національно-визвольної війни українського народу з фашистським режимом Кремля.

„Народе України, минуло 180 днів, як російські танки раптово увійшли у вашу країну‚ розпочавши брутальне нищення країни і її людей. Ваша непохитна мужність у протистоянні аґресії дає надію усьому людству, і посилає однозначний сиґнал  деспотам, що незалежно від того, які в них сили і спроможності, вони ніколи не переможуть. Якими б не були зміни в нашій країні, ми, британці, завжди залишимося вашим найсильнішим союзником. Ми й надалі підтримуватимемо ваших відважних вояків, котрі захищають своїх громадян, ми й надалі будемо надавати вам гуманітарну допомогу, щоб забезпечити  ліки та їжу, і ми будемо далі надавати  прихисток для ваших родин‚ а пок вони зможуть безпечно повернутися додому. 

І коли це станеться, я обіцяю, що Сполучене Королівство буде довічним прятелем України‚ допомагаючи їй  перебудовуватися у квітучу, амбітну та  перспективну країну.

Ми надамо пріоритет розвитку культурних, торговельних і ділових зв’язків між нашими двома націями, щоб допомогти вам розвиватися як незалежній країні. Я вірю, що у нас багато спільного, і ми можемо багато чому навчитися одне в одного. Ваше місце в історії ґарантовано як символові свободи.  Разом ми повинні не тільки перемогти Путіна, але й домогтися‚ щоб він більше ніколи не мав змоги кривдити ваш народ.

Ми з моєю родиною висловлюємо любов до вашої країни і щире запевнення‚ що британці  найактивнішим чином спрятимуть вам у вашій перемозі‚ а відтак  – у відновленні вашої країни, незважаючи на те, як довго це займе. 

У цей урочистй День Незалежности України знайте, що народ Сполученого Королівства завжди буде на вашому боці. 

Щиро Ваш – Ріші Сунак“

Коментарі закриті.