22 грудня, 2017

Різдвяну зустріч провели в музеї

Під час різдвяної зустрічі (зліва): Народний артист України Остап Стахів, виконавчий директор музею Тарас Шмаґала, Андрій Фединський, редактор Петро Твардовський та журналіст Василь Романчук.  (Фото: Влодко Цішкевич)

КЛІВЛЕНД. – Заснований Леонідом Бачинським 1952 році Український Музей-архів став центром українського життя в Огайо. В музеї організовуються виставки, конференції, презентації книг українських авторів, зустрічі з мистцями, письменниками, громадськими та  політичними діячами. В музеї розгорнута  виставка до 100-річчя революції в Україні.

Сторінки  історії музею-архіву в часі Різдвяної зустрічі 8 грудня 2017 року перегорнули президент ради Павло Бурлій, виконавчий директор Тарас Шмаґала та вчений Андрій Фединський. Вони тепло привітали українських еміґрантів різних років, спонзорів, меценатів, прихильників і симпатиків музею, подякували усім за підтримку і допомогу та закликали до ще тіснішої співпраці.

Нині  цю українську установу активно підтримують понад 300 осіб. Їх пожертви є головним джерелом витрат на утримання музею, влаштування різних заходів.

Серед гостей різдвяної зустрічі був відомий американський журналіст, перекладач „Кобзаря” на англійську мову П. Фединський, власник корпорації „Огайо експорт” Роман Боднарук, який фінансово підтримує музей, прихильники цієї української установи Зенон та Мирослава Голубці, Ігор та Марія Федьків, Ігор та Стефа Оліяри, народний артист України Остап Стахів, редактор місцевого часопису „Вісті УЗО” Петро Твардовський‚ молодий вчений з Києва, кінематографіст, який працює нині з архівом музею, Олександер Дебич. Завітали того вечора на вогник музею родини українських еміґрантів, представники інших національних груп Великого Клівленду.

За смачним різдвяним столом, до якого доклали свій кулінарний хист Анізія Краус, Христя Фединська, Настя Стецик та Юрій Яськів‚ ще довго велися щирі розмови, наспівувалися українські пісні та колядки. Цю  різдвяну вечірку задокументував для історії музею фотомайстер Влодко Цішкевич.

Коментарі закриті.