28 жовтня, 2021

Розслідують причини смерти українки

Галина Гатчинс

САНТА ФЕ, Ню-Мексико. — Поліція продовжує розслідувати обставини трагічної смерти Галини Гатчінс, яку випадково застрелив відомий актор Алек Болдвін під час фільмування 21 жовтня в Санта Фе. В засобах масової інформації 25 жовтня з’явилися репортажі, що члени знімальної групи фільму „Rust” („Іржа”) розважалися зі зброєю, зарядженою бойовими кулями перед загибеллю кінооператорки Г. Гатчінс. Вони стріляли по імпровізованих мішенях. Пізніше саме ця зброя, яку використовували члени знімальної групи, була передана А. Болдвінові асистентом режисера, який був переконаний, що пістолет безпечний, бо мав мати сліпі набої. А. Болдвін у фільмі грає бандита, 13-річного онука якого звинувачують у ненавмисному вбивстві.

Г. Гатчинс намагалися врятувати, але вона померла від поранень у лікарні. Поранений також і режисер фільму, 48-річний Джоель Саузу.

Алек Болдвін

Загибла – 42-річна Г. Гатчинс, головна операторка фільму, мала громадянство України. Г. Гатчинс (дівоче прізвище Андросович) народилася в селі Городець на Житомирщині в родині військового моряка. Батько служив у Мурманську, і родина там довго жила, а потім повернулася в Україну.  Закін­чила студії міжнародної журналістики в Київ­ському національному університеті. У 2015 році закінчила Американський інститут кіно в Лос-Анджелесі й зробила успішну кар’єру  кінооператора, знявши понад 30 фільмів. У 2019 році журнал American Cinematographer назвав її однією з „висхідних зірок“ американської кінематографії.

У заяві Міжнародної ґільдії кінематографістів йдеться, що смерть Г. Гатчинс стала приголомшливою вісткою та жахливою втратою.

Залишила чоловіка й дев’ятилітнього сина Андроса (від дівочого прізвища).

„ТСН”, ВВС, Укрінформ

Коментарі закриті.